Puigdemont trasllada la seva residència de Berlín a Hamburg per «raons de seguretat»

Així ho ha revelat el seu advocat, que també ha confessat que l’expresident de la Generalitat ha estat increpat a Berlín

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat, s’ha vist obligat a traslladar el seu lloc de residència. Així doncs, s’ha mudat de Berlín a Hamburg per «motius de seguretat», segons el seu advocat Jaume Alonso Cuevillas.

Així ho ha explicat el defensor de Puigdemont a Alemanya, que ha concedit una entrevista al programa Més 324 de TV3. El jurista ha explicat que la decisió s’ha pres a partir d'un doble motiu. 

Puigdemont ha estat increpat a Berlín

En primer lloc, s’ha dut a terme el trasllat perquè «és convenient que estigui prop del tribunal» de Slesvig-Holstein, diu Cuevillas, però un altre motiu que els ha portat a moure la residència de l’expresident és, ni més ni menys, que a la capital alemanya «estava massa exposat».

És més, el lletrat també ha fet públic que «ja hi ha hagut episodis de persones que han increpat al president Puigdemont», si bé cap d’ells ha estat motiu d’una preocupació excessiva. Però en els temps que estem, qualsevol prudència és poca.

Carles Puigdemont, en una entrevista amb el periodista Jordi Évole
Carles Puigdemont, en una entrevista amb el periodista Jordi Évole | La Sexta

 

Per acabar, Jaume Alonso Cuevillas també ha explicat que l’equip de la defensa de l’expresident de la Generalitat ha sol·licitat «la nul·litat de la instrucció» contra Carles Puigdemont i la resta de processats amb motiu de la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre.

La Fiscalia estudia el cas de l’empresa Agissa per possible delicte de prevaricació i malversació

Per la seva banda, les autoritats judicials de l’Estat espanyol segueixen cercant motius per tal de justificar una possible extradició de l’expresident de la Generalitat. Ara, s’han centrat en unespresumptes irregularitats en la gestió de l’empresa municipal d’aigües de la ciutat de Girona.

Els fets haurien tingut lloc entre els anys 1998 i 2013, i podrien acabar esquitxant Carles Puigdemont, ja que durant un temps l’alcaldia requeia sota el seu mandat. El 'cas Agissa', segons apuntava ‘El Confindencial’, estaria lligat directament a diferents delictes de corrupció.

En aquest sentit, ja hi ha set persones investigades per delictes com falsificació, malversació de diners públics, apropiació indeguda i administració deslleial. El jutjat inclús va prendre la decisió d'apartar de la direcció de l'empresa d'Aigües de Girona als socis privats, atorgant el servei als ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter.


Comentaris

envia el comentari