IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Puigdemont treballarà perquè els Mossos quedin sota el seu comandament al nou Govern

La proposta l'ha dut a terme el president a poques hores de la sessió d'investidura del nou president

Puigdemont, amb els Mossos d'Esquadra
Puigdemont, amb els Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

Dies d’incerteses i pronòstics per a Carles Puigdemont. L’expresident de la Generalitat de Catalunya i actual cap de llista de Junts per Catalunya, té la pilota sobre la teulada en uns dies claus per a la conformació del nou Govern català.

Una de les principals incògnites, de fet, passa per saber si el gironí es personarà al Parlament el pròxim dimarts per ser investit president. I una altra de les preguntes més freqüents és la de saber què passarà amb altres competències com les finances o els Mossos d’Esquadra.

La proposta de Puigdemont

Carles Puigdemont ha parlat sense embuts i ha indicat la seva idea de prendre el control del cos policial català una vegada sigui escollit president.

Segons reporta ‘El Nacional’, fonts molt properes al gironí expliquen que aquest —en cas de ser investit— se cenyirà a la llei de Policia de Catalunya per agafar «el control suprem del Cos de Mossos d’Esquadra», quelcom només a l’abast del president.

Així mateix, després que el cos català passés el 23 de setembre de 2017 a mans de la Guàrdia Civil i de Diego Pérez de los Cobos, Puigdemont hauria traçat una darrera iniciativa per tornar al cos al punt de partida.

Imatge de recurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

La normativa juga a favor de Puigdemont

Si bé és cert que el president té la capacitat d’agafar el «control suprem dels Mossos», també ho és que el cos té l'obligació de vetllar pel compliment de les lleis aprovades pel Parlament i les ordres dictades per la Generalitat.

Tot i que la Constitució espanyola i l’Estatut d’Autonomia passen per sobre de la normativa esmentada, el pròxim president de la Generalitat comptarà amb la potestat de decidir sobre el futur de la policia catalana.

És una de les bases del nou projecte polític de Carles Puigdemont. I a més, ningú nega que seria de vital importància, ja que els gairebé 17.000 agents amb un nivell de preparació reconegut arreu del món, tornarien a pertànyer a la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari