Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Puigdemont manté una vida discreta i de perfil baix a l'espera que la Justícia alemanya prengui una decisió

L'expresident es manté en un segon pla per no interferir en les decisions judicials alemanyes
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

 

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, viu des de fa més d'un mes —exactament 42 dies— a Berlín, a Alemanya, després de sortir de la presó de Neumünster sota una fiança de 75.000 euros. Un país on Puigdemont espera que la Justícia alemanya decideixi si, definitivament, l'entrega o no a Espanya, on està processat per rebel·lió i malversació. 

 

En aquest sentit, cal recordar que l'advocat de Puigdemont a Alemanya,Wolfgang Schomburg, va presentar ahir un recurs davant l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein, en què demanava revocar l'ordre de detenció de Puigdemont per defectes de forma en l'euroordre, després que la Justícia belga deixés en llibertat els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig en apreciar diversos errors i defectes de forma en l'euroordre. 

  

Puigdemont vol mantenir la cautela 

No obstant això, i malgrat que a Espanya la presència mediàtica de Puigdemont es vegi amplificada per la situació política, Carles Puigdemont té una vida bastant discreta a Alemanya, on les seves aparicions públiques són molt menors, segons publica el diari 'El País'. 

 

Tot i ser molt actiu a les seves xarxes socials, on està molt pendent de tot el que passa a Catalunya, l'expresident es manté en un segon pla a Berlín, on no pronuncia conferències ni participa en debats públics, com sí que va fer en altres països europeus. 

 

I és que, segons publica el citat mitjà, Puigdemont no vol fer molt soroll i prefereix mantenir la cautela fins que la Justícia alemanya es pronunciï, per no interferir en la seva decisió. «La seva agenda política a Alemanya és pròxima a zero», confirmen fonts pròximes a l'expresident. «És lògic que si està a l'espera d'una decisió judicial, mantingui un perfil baix», afegeixen. 

 

 

L'objectiu de Puigdemont: tornar al més aviat possible a Bèlgica

Segons el citat mitjà, l'objectiu de Puigdemont és tornar, al més aviat possible, a Bèlgica. «La seva família i alguns amics el visiten, però poc més. Pel que fa al tema jurídic, li convé mantenir un paper discret. Té pressa per tornar a Bèlgica i no farà res que pugui dificultar o endarrerir aquesta sortida», expliquen fonts pròximes a Puigdemont. 

Comentaris