rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Puigdemont podria assistir a un debat a Perpinyà el pròxim 4 de setembre

«Avui mateix podria trepitjar terra catalana, el que passa que seria en una part de l'actual Estat francès», va assegurar l'expresident de la Generalitat abans de tornar a Bèlgica
Carles Puigdemont, a Berlín | CatalunyaDiari.cat

 

«No sé si trigaré 20 anys a trepitjar sòl espanyol. El que sé és que no trigaré 20 anys a trepitjar sòl català», va dir Carles Puigdemont en la seva última roda de premsa a Berlín abans de tornar cap a Bèlgica. «Fins i tot podria afegir que avui mateix podria trepitjar terra catalana, el que passa que seria en una part de l'actual Estat francès, però no deixaria de ser Catalunya», va arribar a afegir.

 

Doncs bé, sembla que aquestes declaracions de l'expresident de la Generalitat es podrien convertir en una realitat molt aviat. I és que Carles Puigdemont ha estat convidat a participar en la inauguració del 30è festival de fotoperiodisme 'Visa pour l'image' que tindrà lloc el pròxim 4 de setembre a Perpinyà.

 

De confirmar la seva presència, el líder de JxCat estaria a només 40 quilòmetres de la frontera amb Catalunya, el més a prop que haurà estat des que va marxar a Bèlgica el passat mes d'octubre. Els advocats de Puigdemont, però, li haurien recomanat no viatjar a França per si la justícia espanyola decidís reactivar l'euroordre, ja que tots dos països tenen un conveni per facilitar l'extradició a causa del conflicte d'ETA.

 

Una debat sobre el tractament mediàtic de la situació catalana

La visita de Carles Puigdemont a Perpinyà, però, no seria com a expresident de la Generalitat sinó com a periodista participant en un debat sobre el tractament mediàtic sobre l'actualitat catalana i el seu procés independentista, organitzat pel partit Unitat Catalana. Juntament al líder de JxCat també han estat convidats a participar en aquest debat el director de TV3, Vicent Sanchis, i el fotoperiodista Jordi Borràs.

 

Puigdemont, de nou a Bèlgica

Carles Puigdemont ha retornat aquest dissabte a Bèlgica després d'un periple de quatre mesos a Alemanya i ja ha reprès les seves activitats polítiques. En una roda de premsa des de la Delegació de Catalunya davant la Unió Europea, l'expresident de la Generalitat ha revelat que en els pròxims mesos té previst «viatjar a tot arreu del nostre continent per defensar la causa de la democràcia, la llibertat i de l'autodeterminació» i, per això mateix, ha reclamat que «és el moment que l'estat espanyol s'alinii amb Europa»

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris