Puigdemont afirma que es veu preparat per «viure empresonat a Espanya, si cal»

Són declaracions seves recollides al llibre 'La crisi catalana, una oportunitat per a Europa' en el qual, tot i això, també ha dit que la seva entrada a la presó seria un «error»
Carles Puigdemont a Hasselt, Bèlgica
Carles Puigdemont a Hasselt, Bèlgica | ACN

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha deixat unes contundents declaracions al llibre 'La crisi catalana, una oportunitat per a Europa' que s'ha publicat aquest dimarts dia 25. «Estic preparat per viure empresonat a Espanya, si cal», afirma sense dubtar Puigdemont.

 

El líder de JxCat, en les converses amb el periodista polític Olivier Mouton del setmanari belga 'Le Vif/L'Express', ha afirmat, però, que la seva entrada a presó seria un «error». Des de la seva opinió, el fet de ser empresonat a Espanya el que faria seria complicar «encara més» les possibilitats de trobar una «solució política» al conflicte.

 

Mediació d'Europa

Un dels temes dels quals parla Puigdemont al llibre és del paper d'Europa en el conflicte entre Espanya i Catalunya. L'expresident critica la falta d'actuació internacional recriminant la no reacció europea davant la «violència» i la «repressió» de l'Estat contra Catalunya.

 

Tot i això, Carles Puigdemont confia que internacionalment no es girarà l'esquena a la situació actual: «Europa no es pot reconèixer a ella mateixa sense reconèixer aquesta realitat». A més, assegura entendre el paper «prudent» que està desenvolupant la Unió Europea. «No té per què ser una mala notícia», afirma sobre el «silenci oficial» d'Europa després de l'1-O o de la declaració d'independència del 27-O.

 

Imatge del llibre ‘La crisi catalana, una oportunitat per a Europa’
Imatge del llibre ‘La crisi catalana, una oportunitat per a Europa’ | ACN

 

Sigui com sigui, Puigdemont deixa clar que, des del seu punt de vista, el conflicte entre l'Estat i Catalunya no s'arreglarà si no és amb la intervenció d'Europa. Afirma, a més, que el president del Consell Europeu, Donald Tusk, seria la persona indicada per fer-ho: «És l'únic que s'ha expressat d'una manera molt correcta».

 

El futur de Puigdemont

Ell mateix ha parlat també sobre quina serà la seva situació d'aquí a uns anys. Sobre la política ha afirmat que la deixarà quan la situació a Catalunya estigui normalitzada, i ha dit que és el seu «dret» i també una «necessitat».

 

L'expresident afirma també que sap que encara pot passar «molt temps a l'exili», cosa que assegura que no li impedirà continuar treballant en el futur de Catalunya. A més, també parla de «fracàs personal» sobre el fet d'haver hagut de marxar de Catalunya, ja que assegura trobar-se en una situació que no preveia. Tot i això acaba afirmant contundent que «aquesta història no s'acabarà posant els líders a la presó o forçant-los a l'exili».Comentaris

envia el comentari