Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont arribanr a la Chambre du Conseil per la vista per l'euroordre

Puigdemont «treballa» per visitar els presos al febrer

També prepara un acte a Perpinyà per al segon tram del mes vinent

Carles Puigdemont arribanr a la Chambre du Conseil per la vista per l'euroordre
Carles Puigdemont vol visitar els presos el proper mes de febrer. | ACN

L'expresident de la Generalitat de Catalunya i eurodiputat Carles Puigdemont ha sorprès aquest dimarts, 14 de gener, a primera hora del matí en una entrevista a 'RAC1', amb un doble anunci de cara a la segona meitat del mes de febrer. Puigdemont ha dit que «treballa» per poder sumar-se a una missió d'eurodiputats que visitaran els líders independentistes presos  per als dies 23 i 24 de febrer.

Una possible visita a territori espanyol, i una altra a la Catalunya Nord

«Treballem per això, de fet hauríem de poder-ho fer», ha assegurat l'expresident, que ha remarcat que, segons el principi d'immunitat parlamentària, hauria de poder circular lliurement per tots països de la Unió Europea. En aquest sentit, Puigdemont ha apuntat que vol saber si hi ha «una excepció espanyola» segons la que tindria immunitat a tots els estats menys a un, Espanya, i ha indicat que ara és «una responsabilitat directa» de l'Eurocambra.

També de cara a la segona part del febrer, Puigdemont ha desvelat que prepara un acte a Perpinyà, la capital de la Catalunya Nord, en territori de l'estat francès. «Sentiré que trepitjo terra catalana», ha dit l'eurodiputat de Junts per Catalunya, que resideix a Bèlgica des del mes d'octubre de 2017.

Puigdemont opina sobre el nomenament de Delgado com a nova Fiscal General de l'Estat

L'expresident també s'ha referit al nomenament de l'exministra de Justícia Dolores Delgado com a nova fiscal general de l'Estat, que es farà efectiu aquest dimarts, i ha lamentat que la decisió de Pedro Sánchez «obre més interrogants que no dóna respostes».

«El missatge que s'envia és de poca confiança en la independència judicial», ha avisat, per afegir després que «no es pot fer un discurs al Parlament dient que tenim un problema amb la politització de la justícia i després nomenar fiscal a qui ha tingut la cartera de Justícia». «Em sembla que hi ha una incoherència», ha conclòs.

També et pot interessar...