Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.

Continua la purga de JxCat al PDeCAT: Cessats quatre consellers de districte a Barcelona

Diversos càrrecs de la formació ho han lamentat a les xarxes socials

Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.
La formació que encapçalarà Àngels Chacón a les eleccions ha aixecat la veu contra els cessaments. | ACN

Nou episodi de la purga de càrrecs del PDeCAT per part de Junts per Catalunya. Aquest dijous, 12 de novembre, a darrera hora del vespre, transcendien els cessaments de quatre consellers de dos districtes de la ciutat de Barcelona que mantenen la seva militància al Partit Demòcrata. Es tracta d'Anna Satorra, consellera al districte de Sant Andreu; i de Sílvia Mayor, Xavier Farrés i Sílvia Manzano, consellers del districte de Gràcia. Tots ells han denunciat els seus cessaments a les xarxes socials:

Després de les seves piulades, els quatre càrrecs del Partit Demòcrata han rebut el suport dels pesos pesats de la formació, com ara el seu president, David Bonvehí. El diputat al Congrés, Genís Boadella ha estat dur amb JxCat en una piulada on els ha acusat de passar «de proclamar fer política junts a excloure constantment i quedar-se sols».

Una purga en diversos episodis

La destitució de càrrecs del Partit Demòcrata va arrencar el passat 3 de setembre, quan en una maniobra inesperada, el llavors encara president de la Generalitat, Quim Torra, va destituir la consellera d'Empresa i ara candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón. Ja llavors el Partit Demòcrata va qualificar aquest moviment de «purga», ja que dies abans s'havia produït l'escissió per part de Junts per Catalunya i Chacón era l'única consellera del Govern que no s'havia afegit al partit de Carles Puigdemont. Setmanes més tard, ja el passat octubre, va ser destituïda Ivet Castaño, directora dels Serveis Territorials de Presidència a la Catalunya Central i presidenta del PDeCAT al Bages. Aquest dijous, doncs, es produïa una nova onada de cessaments de càrrecs del PDeCAT.