rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

El quadern 'Moleskine', la prova definitiva de Pablo Llarena en la investigació contra els exmembres del Govern

La seva autenticitat la va confirmar l'exportaveu de la Generalitat, Neus Munté
El quadern de Jové s'ha convertit en una prova clau contra els membres del Govern cessat | Cedida

 

El jutge Pablo Llarena té una prova clau en la investigació oberta contra els exmembres del Govern, per la declaració d'independència. Es tracta de la coneguda com a 'Moleskine', un document on el que va ser número 2 d'Oriol Junqueras, Josep María Jové, va apuntar totes i cada una de les reunions que es van celebrar per tal d'aclarir els passos a seguir cap a la declaració de la independència. 

 

Cal recordar que l'exportaveu de la Generalitat, Neus Munté, va reconèixer la veracitat de les reunions, confessió que ha convertit en quadern en la prova clau en la causa contra el Govern cessat per Mariano Rajoy. De fet, la Guàrdia Civil va trobar, durant els registres del dia 20 de setembre, dos documents essencials per al jutge, ja que detallen tots els preparatius que van portar a terme Oriol Junqueras i Carles Puigdemont. 

Dos documents molt importants per a Llarena

En primer lloc, segons 'La Vanguardia', hi ha el document 'Enfocats', on suposadament queden detallats tots els organismes, tant els que es volien utilitzar com els que s'havien de crear, per aconseguir la independència. En aquest sentit, es parla sobre la necessitat d'assegurar la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, i crear diversos comitès de responsabilitats.

 

En aquest cas, però, tot i que Pablo Llarena li dona credibilitat, no hi ha cap testimoni que confirmi la seva autenticitat, i fins i tot fonts pròximes a Jové neguen que el Govern de Carles Puigdemont hagi tingut coneixement de la seva existència. El magistrat del Suprem insisteix, amb tot, que està demostrat que recull «una sèrie d'actuacions i esdeveniments ja confirmats». En tot cas, haurà de ser la Sala Penal del Tribunal Suprem qui digui si es pot utilitzar aquest document com una prova vàlida. 

 

Neus Munté va confirmar l'autenticitat del quadern 'Moleskin' | CatalunyaDiari.cat

 

En segon cas, però, el quadern 'Moleskine' ja té confirmada la seva autenticitat, la de Neus Munté, a qui Carles Puigdemont va cessar el mes de juliol perquè no donar suport a la convocatòria d'un referèndum no pactat amb l'Estat i la posterior DUI. Segons el Suprem, Munté «va confirmar l'exactitud de les reunions que en aquella agenda es contenen», afegint que es refereix a les reunions on ella va participar. 

 

 

Reunions per decidir els passos a seguir cap a la DUI

El quadern 'Moleskin' és on Josep María Jové, un dels grans aliats d'Oriol Junqueras, va detallar les reunions on es van decidir els termes, les dates i els passos a seguir, fins a la declaració unilateral d'independència (DUI). Entre altres, menciona l'expresident Puigdemont, l'exvicepresident Junqueras, la número dos d'ERC, Marta Rovira, o la cupaire Anna Gabriel. Tots van ser imputats el passat mes de desembre, i hauran de declarar com a investigats. 

 

Imatge de Josep Maria Jové (a l'esquerra) amb Oriol Junqueras. | Cedida

 

Les confessions de Munté els obligarà a tots a assumir el contingut de les reunions, i explicar quin era l'objectiu de les trobades recollides en el quadern, que el mateix Jové va identificar com a «full de ruta». Per a Pablo Llarena, a més, és fonamental que Jové expliqui quin era exactament el paper dels Mossos d'Esquadra, suposadament encarregats de «buscar la major eficàcia de les mobilitzacions ciutadanes». 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris