Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont en una entrevista al 'The Times'

Polèmica pel quadre que Puigdemont té penjat a Waterloo

L'expresident va decidir fer-se la fotografia per l'entrevista al 'The TImes'

Carles Puigdemont en una entrevista al 'The Times'
Puigdemont amb el quadre darrere | CatalunyaDiari

Carles Puigdemont al nivell de Francesc Macià i Lluís Companys. Aquesta és la idea que vol transmetre un quadre que la pintora Rosa Bayot va fer aquest estiu i que gent de l'ANC de Manresa va entregar a Puigdemont el passat estiu a Waterloo. Bayot no sabia pas què havia passat amb el quadre, fins que l'ha vist en una fotografia al prestigiós diari 'The TImes', un dels més influents del món.

Per a Bayot, el quadre vol demostrar que des de fa «molts anys es reclama un Estat per a Catalunya». Tot i això, com es pot veure a sota, la imatge de Puigdemont és menys nítida, situada en un costat. Segons l'autora, «sembla que la seva proclamació no és tan important com la de Macià i Companys, perquè va ser feta i no feta. Per això es troba una mica apartat i amagat».

Puigdemont, comparable amb Companys i Macià?

La imatge del quadre ja ha arribat a diversos mitjans. Segons ' El Confidencial', Puigdemont considera que ell és líder independentista del segle XXI, mentre que al seu costat se situen els altres dos líders del segle XX. L'autora explicava en aquest mitjà que espera que la polèmica sobre el quadre «pugui passar i pugui sortir realment la república catalana, que és el que volem».

L'entrevista de Puigdemont al The Times
Imatge completa del quadre amb Puigdemont | CatalunyaDiari

Rosa Bayot creia que potser Puigdemont no s'atreviria a fotografiar-se amb el quadre, «potser perquè no s'atrevia a comparar-se amb Macià i Companys», però finalment ha estat així i el mitjà escollit no és cap altre que el 'The Times', capçalera britànica de prestigi.  Per 'El Confidencial', Puigdemont fa servir el quadre per presentar-se «com un màrtir català davant periodistes estrangers». Per d'altres, és molt agosarat situar la seva posició al costat de Macià i Companys. La polèmica està servida.

També et pot interessar...