rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

Quatre empresaris, citats a declarar per publicitat de l'1-O

Ho ha decidit aquest dimarts
Les imatges de l'1-O a Reus | CatalunyaDiari.cat

 

Quatre empresaris han estat citats a declarar pel jutge per publicitat de l'1-O. Segons ha determinat el magistrat, estarien implicats en l'elaboració de material informatiu que es va distribuir, concretament, díptics i fullets. Es tracta de José Oriol González Martínez, Sergi Bellido Andújar, Sergi Aymerich Roman i Ricard Martí Ramon.

 

Tots quatre han estat citats a declarar el pròxim 7 de març, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en el marc de la causa que instrueix el jutjat d'instrucció número 13 pels fets relacionats amb l'1-O. Els investigats són dirigents d'impremtes o empreses de distribució. Una d'elles, per exemple, és Marc Martí, de Barcelona, on la Guàrdia Civil va informar que havia requisat 100.000 cartells de propaganda de l'1-O de la Generalitat.

Implicats en l'organització de l'1-O

La citació es durà a terme el 7 de març, consolidant-se com els primers empresaris que declararan pel cas del referèndum. De fet, els empresaris ja van estar citats a declarar com a investigats pels delictes de desobediència i malversació davant la Guàrdia Civil, cos policial amb què treballada el jutge en aquesta investigació. 

 

Així doncs, el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que va obrir la primera causa contra l'1-O amb el cas Santi Vidal, ha citat a declarar a aquests quatre empresaris que considera implicats en els preparatius i en els actes d'organització del referèndum independentista quan ja sabien que havia estat suspès pel Tribunal Constitucional. 

Comentaris