La querella col·lectiva contra Pablo Llarena, aturada

Els advocats dels polítics presos van demanar a la plataforma que esperesin per presentar la querella

El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu | Confilegal

Segons han informat els impulsors de la querella col·lectiva contra Pablo Llarena, presentada al tribunal de Schleswig-Holstein, han aturat el litigi judicial a l’espera que es dicti a la primera resolució del tribunal alemany. Així ho han decidit els Querellants per la República a causa de les «pressions» rebudes des de diversos àmbits polítics.

També s’han produït discrepàncies amb alguns dels advocats dels presos i exiliats, entre ells el defensor de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, sobretot a través de xarxes socials. «Us hem demanat reiteradament que espereu. Tant costa d’entendre-ho?», van ser les paraules de Cuevillas a Twitter.

Debat intern

Tot això ha generat un debat intern a la plataforma Querellants per la República, que sempre ha defensat que és un moviment ciutadà. «No som polítics, som poble que defensa única i exclusivament el seu vot», senyalaven fonts internes. Malgrat això, han acabat respectant el timing suggerit pels advocats dels presos i demoraran la querella contra Llarena.

No obstant això, ja son més de 2.000 els ciutadans adherits a la querella col·lectiva, considerant que s’han vulnerat drets civils fonamentals, com el dret a participar en assumptes públics, ja sigui per mitjà dels representants polítics o no.

En qualsevol cas, Querellants per la República creu que la demanda serà anul·lada pel Tribunal Suprem, ja que asseguren que «les seves resolucions son jurídiques i no polítiques». «Ens diran que no constitueix delicte, i això ens portarà al Tribunal Constitucional», afirma el grup ciutadà. 


Comentaris

envia el comentari