Qüestionen la legitimitat de la tesi doctoral de Pedro Sánchez

Després d'unes informacions publicades a 'El Español', el president del govern espanyol ha hagut de contestar una pregunta d'Albert Rivera al respecte

Imatge d'arxiu del president espanyol, Pedro Sánchez
Imatge d'arxiu del president espanyol, Pedro Sánchez | ACN

 

Després dels casos de Cristina Cifuentes, Pablo Casado i l'exministra de Sanitat Carmen Montón, Pedro Sánchez és l'últim polític a qui els mitjans posen en dubte part del seu currículum acadèmic, en concret la seva tesi doctoral

El mitjà digital 'El Español' ha fet públiques avui unes informacions sobre possibles irregularitats en la tesi del doctorat que el president espanyol va cursar a la Universitat Camilo José Cela. El diari comenta les dificultats que ha tingut per accedir al treball de Sánchez titulat 'Innovacions de la diplomàcia espanyola: Anàlisi del sector públic (2000-2012)'. 

L'oposició ha preguntat al líder socialista, en la sessió de control al govern, sobre aquesta notícia i el president ha tornat a defensar que no hi ha cap problema amb la seva tesi, afirmant que ha sigut totalment transparent al respecte

Les dificultats per consultar la tesi de Sánchez

'El Español', ha denunciat les dificultats per accedir al contingut sencer del treball presentat per Sánchez en el seu doctorat. Segons aquest mitjà, la tesi no està digitalitzada tal com exigeix el Reial Decret 99/2011, de 28 de gener

Aquest decret insta a que «un cop aprovada la tesi, la universitat s'ocuparà del seu arxivament en format electrònic» a més d'enviar una còpia al ministeri d'Educació. La universitat Camilo José Cela, ha afirmat que es pot consultar aquest document a Dialnet, però aquí només apareix un resum d'aquest.

La biblioteca de la universitat guarda el document 

Per a accedir a tota la tesi, cal enviar primer una sol·licitud a la biblioteca on es troba la tesi i esperar que el seu autor permeti la seva consulta. Els alumnes ho tenen més fàcil, ja que només han d'omplir un formulari. 

Segons explica un periodista del diari digital, fa dos anys un alumne va consultar la tesi de Pedro Sánchez «sota la mirada de diverses bibliotecàries atentes a qualsevol moviment sospitós». Ho va poder fer durant una hora i sense fer fotos ni cap anotació. 

Imatge de la Universitat Camilo José Cela.
Imatge de la Universitat Camilo José Cela. | Ajuntament de Villanueva de la Cañada

 

El periodista es qüestiona en el seu article perquè Sánchez va fer una investigació sobre la gestió econòmica del govern Zapatero i, sobretot, perquè va trigar dos anys i nou mesos en presentar-la. 

Al document, que va ser qualificat amb 'cum laude', es recullen diversos extractes projectes de llei i reials decrets aprovats durant el mandat de l'expresident socialista. Les sospites del mitjà de comunicació es refermen amb unes declaracions que va fer l'exministre d'Indústria de Zapatero, Miguel Sebastián, on deia: «El 90% del llibre (tesis) li vam fer en el Ministeri».   

 

Pedro Sánchez afirma que la seva tesi està publicada

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha trigat molt poc a preguntar a Sánchez sobre la seva tesi publicada per la Universitat Camilo José Cela. El líder taronja ha demanat al president espanyol si la seva tesi era legítima en el seu torn de paraula durant la primera sessió de control de govern.   

Sánchez ha contestat Rivera amb les següents paraules: «La meva tesi doctoral està publicada i penjada en Teseo. Està, vostè dirà que no, però vostè no es prepara les preguntes». En el congrés s'ha continuat debatent sobre la necessitat de fer públic tots els treballs acadèmics dels polítics, una qüestió rebutjada pel PSOE i PP, però a la que Ciutadans i Podemos donaven suport.  


Comentaris

envia el comentari