Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra al Parlament

Quim Torra acusarà l'Estat d'haver vulnerat els seus drets i els dels catalans

El TSJC jutja dilluns el president de la Generalitat per suposada desobediència a la JEC amb els llaços grocs

Quim Torra al Parlament
Torra acusarà l'Estat d'haver vulnerat els seus drets | GTRES

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que dilluns al judici que té per un presumpte delicte de desobediència no anirà a defensar-se «de res». Torra ha assenyalat que el que farà serà «acusar l'Estat» per haver «vulnerat» els seus drets i els de tots els catalans.

El president considera que «justícia espanyola» són termes incompatibles i ha recordat que «les úniques notícies esperançadores venen sempre d'Europa». El cap de l'executiu català ha participat en un dinar groc amb unes 200 persones a Bescanó (Gironès), des d'on ha celebrat la «resposta massiva» de la ciutadania a l'hora de protestar per la sentència. «A mi m'hauria decebut que no s'hagués reaccionat aquests dies, i sé que ens farà ser més forts», ha concretat.

El judici de Torra, principal tema de conversa

El judici per desobediència que Quim Torra afronta aquest dilluns al TSJC ha estat el principal tema de conversa en el dinar groc que s'ha celebrat a Bescanó, organitzat per Cims per la Llibertat. El president de la Generalitat hi ha participat i al final de l'acte ha assegurat que no va a defensar-se de res davant del tribunal i ha deixat clar que «només va complir» amb el seu deure de «defensar els seus drets i els de la resta de catalans». Torra ha reconegut que  «és un camí complicat» però «irreversible» i que Catalunya acabarà sent «un país independent».

Quim Torra en un parlament
El president de la Generalitat insisteix en «respectar el dret a protesta» | CatalunyaDiari

El cap de l'executiu ha carregat contra la justícia espanyola. En aquest sentit, ha reivindicat la funció dels qui van marxar «a l'exili» perquè «fan una gran tasca» a l'hora d'internacionalitzar el conflicte. El president de la Generalitat ha lamentat que les «úniques notícies esperançadores» venen de tribunals de fora de l'estat espanyol. El cap de l'executiu català també ha revelat que «han preparat molt bé» la defensa amb l'advocat Gonzalo Boye, i ha animat als assistents a «persistir» en fer actes com aquests que representen «la gran força dels catalans».

Torra celebra les protestes

Quim Torra ha destacat les reaccions de la ciutadania a la sentència de l'1-O. En aquest sentit, el president ha celebrat les protestes que s'han fet i ha assegurat que l'hauria «decebut» que no s'haguessin produït. «Són unes sentències injustes i celebro que s'hagi sortit a dir que això no pot ser de manera massiva». També creu que «el país està en proves» aquests dies i diu que vol viure en una Catalunya «fidel a la més absoluta radicalitat democràtica». El president de la Generalitat assenyala que de les protestes, la ciutadania en sortirà més forta.

Durant el seu discurs Quim Torra ha recordat que just ara fa un any i mig que va jurar el càrrec de president. En aquest punt, ha reconegut que «han passat moltes coses» i ha ironitzat dient «qui ho diria que fa un any i mig».

També et pot interessar...