Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra al Parlament el passat 12 de febrer

Quim Torra aparca la convocatòria d'eleccions fins després de l'estiu

El president de la Generalitat assegura que «no és el moment d'abocar el país, les institucions i els partits a un procés electoral»

Quim Torra al Parlament el passat 12 de febrer
Quim Torra aparca el debat sobre la convocatòria d'eleccions fins que passi la pandèmia. | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, aparca la convocatòria d'eleccions i no preveu convocar-les, tot i haver donat per acabada la legislatura el passat mes de gener. Torra, en un article publicat aquest diumenge al diari 'La Vanguardia', ha afirmat que «no és el moment d'abocar el país, les institucions i els partits a un procés electoral», perquè suposaria convertir «el que ha de ser un moment de cooperació en una competició descarnada».

Segons el citat mitjà, el màxim dirigent de la Generalitat ja ha comunicat aquesta decisió al vicepresident de l'executiu i coordinador nacional d'Esquerra, Pere Aragonès. A més, altres fonts asseguren que en aquesta decisió ha tingut importància també que en els darrers mesos les relacions entre Junts x Catalunya i ERC han millorat.

Torra tanca la porta a la petició d'eleccions d'Esquerra

D'aquesta manera, el president català tanca la porta a la petició que en les darreres setmanes han fet diversos dirigents d'ERC. Torra defensa que s'ha de posar «el país per davant dels partits», per «responsabilitat i rigor». En aquest sentit, ha afegit que «si no vam convocar eleccions per poder aprovar uns pressupostos, tampoc ho farem ara enmig de l'emergència sanitària, econòmica i social més gran dels darrers temps».

Segons 'La Vanguardia', citant fonts del departament de Presidència, Quim Torra considera que els pròxims tres mesos «son clau» per consolidar els resultats aconseguits en la lluita contra el coronavirus. Per això, no serà fins després de l'estiu quan el president de la Generalitat es plantejarà els possibles escenaris de futur

En aquest sentit, la legislatura no anirà més enllà d'aquest 2020, ja que cal recordar que Quim Torra està pendent de la decisió del Tribunal Suprem sobre la seva inhabilitació. Aquesta podria arribar abans d'acabar l'any i la voluntat del president català és convocar ell mateix els comicis, no donant opció que sigui l'alt tribunal el que decideixi el futur de la Generalitat.