Quim Torra, des de Berlín: «President Rajoy, si us plau, marqui lloc, dia i hora»

Quim Torra ha viatjat aquest matí a Berlín i ha comparegut davant la premsa amb Carles Puigdemont

Quim Torra, des de Berlin
Quim Torra, des de Berlin | CatalunyaDiari.cat

Quim Torra i Carles Puigdemont han comparegut aquesta tarda des de BerlÍn per demanar «diàleg» amb l’executiu de Mariano Rajoy. En aquest sentit, doncs, el nou president del Govern català ha explicat: «El principal objectiu d'aquest govern és oferir diàleg al govern espanyol. President Mariano Rajoy, posi dia i hora. Un altre objectiu és finalitzar la suspensió de l'autogovern a Catalunya».

Al fil de la declaració el mateix Torra ha comentat: «Demanem al govern espanyol que respecti els resultats de les eleccions del 21 de desembre. Fins llavors sóc un president en custòdia».

Puigdemont: «Catalunya està en bones mans»

L’expresident de la Generalitat i cap de files de Junts per Catalunya ha remarcat que «reivindico la legitimitat del president Torra» perquè «això és el que va sortir a les urnes el 21-D».

En aquest context, doncs, Puigdemont s’ha queixat de les «quatre propostes que ha hagut de fer Catalunya per demanar un president». «Parlem d’una anormalitat democràtica, jo vaig ser despatxat del meu càrrec il·legalment. Torra, però, sap que em tindrà aquí pel que em necessiti».

Puigdemont i Torra, oferint la roda de premsa a Berlín
Puigdemont i Torra, oferint la roda de premsa a Berlín | CatalunyaDiari.cat

 

Així mateix, el mateix expresident s’ha desfet en elogis cap a Torra. «Prendrà totes les decisions que atenyin el govern que ell presideix. Tothom espera que sigui així, i jo el primer».

Torra demana «firmament» que el govern aixequi el 155

Ha estat, sens dubte, la demanda de Quim Torra des de Bèlgica. Per a poder desenvolupar amb total normalitat les polítiques des de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha remarcat: «Exigim amb fermesa que el govern espanyol aixequi el 155 i el control del finançament»

El president electe ha explicat també que enviarà una carta a Mariano Rajoy per demanar-li un «diàleg», que ara «és més necessari que mai». 

 

El president electe visitarà els «presos polítics»

Així ho ha explicat Torra en una de les sentències més cridaneres de la roda de premsa conjunta amb Carles Puigdemont. «Després de la imprescindible visita d'avui a Bèlgica, la meva pròxima visita com a president de la Generalitat serà als presos polítics». 


Comentaris

envia el comentari