Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Parlament de Catalunya

Quim Torra: «L'únic camí possible és la República»

Aquest dimarts es compleix un any des que va ser investit president de la Generalitat, set mesos després de l'aplicació de l'article 155

Imatge del president Quim Torra al Parlament de Catalunya
Imatge del president Quim Torra al Parlament de Catalunya | Montserrat Fornells

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recordat que avui 14 de maig fa just un any que el Parlament el va investir 131è president de la Generalitat. «Estic més convençut que mai que l'únic camí possible és la República. És el meu únic mandat. Servir els 7,5 milions de ciutadans és assegurar un futur d'oportunitats, benestar i llibertat», ha afirmat a través del seu compte de Twitter.

Set mesos després de l'aplicació del 155, un representant electe va tornar a ocupar la presidència de la Generalitat.  Torra va ser investit amb els vots a favor de JxCat i ERC, els vots en contra de Cs, PSC-Units, els comuns i PP, i l'abstenció de la CUP. Uns vots suficients per superar la investidura en segona votació.

Denúncia contra els ultradretans que van irrompre a Verges per retirar estelades

En un segon missatge compartit a la xarxa social, el cap del Govern ha assenyalat que no es pot «cedir ni un mil·límetre davant del feixisme». «Els grups que amenacen, agredeixen i volen atemorir els ciutadans als nostres carrers ens tindran al davant», ha advertit. En aquest sentit, ha avançat que la Generalitat presentarà una denúncia contra els ultradretans que van barallar-se amb els veïns de Verges diumenge passat. 

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, va reclamar al Govern i concretament al Departament d'Interior que actuïn amb «més contundència» contra «els grupuscles feixistes» que, segons diu,  van visitar el poble «per enèsima vegada» per arrencar estelades i llaços. L'alcalde critica que fins ara han actuat amb «impunitat» i això ha fet que «ara ja vinguin al poble de dia» amb la intenció de «provocar, insultar, intimidar, amenaçar i fer por».

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local desplegats per evitar enfrontaments
Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local desplegats per evitar enfrontaments | Cedida

 

La baralla va començar quan simpatitzants d'ultradreta intentaven despenjar estelades d'alguns fanals del poble i es van enfrontar a veïns que els recriminaven l'acció. Els Mossos d'Esquadra van activar diverses patrulles per separar els dos grups.

També et pot interessar....