Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Govern, Quim Torra, durant un discurs a la delegació de la Generalitat a Madrid

La nit en què Torra va rebre un maletí amb un cap de cavall ensangonat a l'interior

El macabre 'obsequi' anava acompanyat amb una carta

El president del Govern, Quim Torra, durant un discurs a la delegació de la Generalitat a Madrid
El president de la Generalitat, Quim Torra, va rebre una carta amenaçant fa uns mesos | cedida


La passada matinada del dilluns 27 de juliol, la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on està el Palau de la Generalitat, estava totalment deserta. A la 1 de la matinada, però, un home vestit amb un 'mono' blanc s'hi va apropar i va deixar un maletí negre al costat de les tanques que delimiten l'accés a l'edifici, tal com relata 'La Vanguardia' en un article amb data d'avui, 28 de setembre. A l'interior del maletí els encarregats de la seguretat de Torra van trobar-hi un cap de cavall de plàstic, tacat amb pintura vermella que simulava sang.

Al maletí hi va acompanyar una carta mecanografiada de dues pàgines dirigida a l'avui inhabilitat president de la Generalitat, Quim Torra, en què li exigia una declaració unilateral d'independència de cara al passat, aleshores futur, 11 de setembre. Els signants s'oferien a col·laborar amb la policia de la Generalitat per tal de «controlar el territori».

L'advertència de la carta

En la mateixa carta, a més, s'acusava el president de col·laborar amb el govern de Pedro Sánchez i, alhora, se li advertia que «si vol ser recordat heroicament en els llibres d'història, haurà de complir amb la voluntat d'aquest poble i proclamar la república catalana». El maletí, per protocol, va activar l'ASI, l'Àrea de Seguretat Institucionals dels Mossos d'Esquadra que s'ocupa, precisament, de la seguretat del president i del Palau.

A més, la comissaria general d'informació encarregada d'analitzar les amenaces i recopilar la informació dels moviments que advoquen per la violència també va haver d'actuar per tal d'identificar l'individu, que va ser gravat, afortunadament, per les càmeres de seguretat que hi ha a la zona. De fet, l'home va ser citat per declarar en seu policial.

Manifestacions a tota Catalunya

Avui s'ha notificat la inhabilitació oficial de Torra i, comsegüentment, estant tenint lloc diverses concentracions al territori. La més gran, com era d'esperar, és a Barcelona des de les 19.00 hores de la tardaa la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Així, centenars de persones s'apleguen davant el Palau de la Generalitat.

Les concentracions s'estenen a aquesta hora a altres capitals com TarragonaLleidaSabadell, Tortosa, Vic i Girona. En moltes de les concentracions es procura i es respecta que hi hagi la distància de seguretat adequeda estipulada pels protocols sanitaris envers la pandèmia de la Covid-19