rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas envien una carta a Felip VI que insta a la negociació

Torra assegura que envia la carta com a gest de distensió
El rei Felip, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas envien una carta a Felip VI que insta a la negociació. En aquesta, tots tres li demanen al monarca que abordi una nova etapa de «diàleg» amb Catalunya i que se serveixi de la seva cita als Jocs del Mediterrani a Tarragona per «reparar i recosir el què la violència, la repressió i la persecució contra el referèndum de l'1-O van provocar».

 

La carta que Mas, Torra i Puigdemont han enviat al rei | Cedida

 

 

 

«Una nova etapa de diàleg, negociació i respecte per les llibertats»

És un dels punts claus de la carta i anhel de Torra, Puigdemont i Mas. Així mateix, aquests segueixen amb el seu discurs preguntant-li al monarca espanyol: «No hauríeu de situar-vos per sobre d'uns interessos particulars i intentar ser una veu de conciliació i de defensa del diàleg?». 

 

Al fil de la pregunta a Felip VI, Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas expliquen la seva voluntat de diàleg. I és que, segons aquests, la seva idea passa únicament per «implementar el mandat popular per vies pacífiques i democràtiques, i prioritzant l'acord amb el govern espanyol».

 

 

Imatge de la segona pàgina de la carta | Cedida

 

Imatge de la tercera pàgina de la carta | Cedida

 

 

La quarta pàgina de la carta al rei | Cedida

 

«Escolteu-nos sense apriorismes ni prejudicis»

El prec de Torra, Puigdemont i Mas s'ha instal·lat molt a la línia de les darreres peticions de diàleg del Govern català amb Pedro Sànchez. Demanen, doncs, un diàleg ple i sense condicions prèvies. Li demanen, així mateix, que «ens ajudeu a facilitar un procés d'obertura, modernització i prevalença democràtica». 

 

Finalment, aquests recorden al monarca que els ciutadans de Catalunya han expressat fins en 4 ocasions el seu anhel polític i que, per tant, mereixen ser escoltats. 

 

Comentaris