Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Torra: «Si arribés a la conclusió que no puc portar la independència, plegaria»

El president de la Generalitat ha reiterat en una entrevista la seva voluntat de «fer efectiva la República»

Quim Torra ha assegurat que està disposat a dimitir si no aconsegueix la independència de Catalunya
Quim Torra ha assegurat que està disposat a dimitir si no aconsegueix la independència de Catalunya | Twitter (@govern)

 

El president Quim Torra ha assegurat aquest dijous, en una entrevista concedida a l'emissora RAC 1, que  està disposat a presentar la seva dimissió si el seu Govern no aconsegueix portar Catalunya guanyar la independència. «Si arribés a la conclusió que no puc portar el país a la independència, plegaria», ha assegurat el cap de l'executiu. En aquest sentit, Torra ha reiterat que  la seva voluntat és «fer efectiva la República». 

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

En aquest sentit, el president del Govern ha assenyalat que  la declaració d'independència que va fer Carles Puigdemont  després del referèndum del dia 1 d'octubre «té molt valor a l'hora de negociar». En aquest sentit, Quim Torra ha revelat que actualment estan treballant «a través de quatre vies republicanes  per proclamar la independència». 

La reacció davant d'una condemna en el judici del procés

Preguntat sobre  la reacció que tindrà en assabentar-se de la condemna en el judici contra els líders del procés independentista, Torra ha avançat que, si finalment els jutjats són condemnats, el primer que farà serà contactar amb el president Pedro Sánchez. Posteriorment, ha dit, es dirigirà al Parlament de Catalunya per fer una «proposta», sense detallar en què consistirà, assegurant que ara és el moment de  fixar-se en el procés oral, que arrencarà possiblement la setmana del 5 de febrer. 

Si hi ha sentència condemnatòria en el judici del procés, Quim Torra trucarà a Pedro Sánchez | Cedida

 

El cap del Govern no ha volgut revelar si apostarà per una nova DUI, o si convocarà eleccions anticipades. De fet, en els darrers dies aquesta última possibilitat  ha estat una de les que més han sonat.En concret, diverses veus pròximes a l'executiu han assenyalat que en un primer moment s'intentarà investir Carles Puigdemont, però que si aquesta opció acaba fracassant, s'apostaria per uns nous comicis.