Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament

Quim Torra anunciarà dilluns al matí noves mesures contra la pandèmia de Covid-19

La decisió arriba després que França hagi recomanat als seus ciutadans evitar desplaçaments a Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament
Quim Torra compareixerà dilluns al matí per explicar noves mesures per la pandèmia | ACN

El president del Govern, TorraQuim  ha anunciat que compareixerà demà dilluns a partir de les 9:15 hores en roda de premsa. Segons acaba d'avançar 'Nació Digital', el cap de l'executiu català estarà acompanyat pel secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, i s'espera que s'anunciïn noves mesures contra la pandèmia de la Covid-19.

França recomana no viatjar a Catalunya i baixa el trànsit a la Jonquera

Recordem que el primer ministre francès, Jean Castex, va desaconsellar divendres als francesos anar a Catalunya pels rebrots de Covid-19. Davant una situació sanitària «degradada», Castex va dir que les autoritats  franceses estan «en discussió» amb les espanyoles i les catalanes perquè «vigilin que el flux d'Espanya a França sigui el més limitat possible». En una visita a l'aeroport de Roissy, Castex va dir que hi hauria una «gran vigilància» a la frontera per «protegir els ciutadans».

Ha estat precisament en aquest últim punt, al peatge de la Jonquera, a l'Alt Empordà, on s'ha notat una forta baixada en el pas de vehicles, de gairebé un 17%. En concret, el trànsit ha baixat un 16,7% respecte de la setmana passada. Una xifra que, si es compara amb el mateix dissabte de l’any passat, suposa que van entrar un 53,3% menys de vehicles

La Generalitat veu una situació similar a la de la regió d'Illa de França

La resposta del Govern ha arribat a través del conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé. «Hem parlat amb autoritats franceses a posteriori per mirar de suavitzar al màxim aquesta recomanació. De fet, ens hauria agradat conèixer el  motiu per dir que Catalunya no es podia visitar», ha reflexionat en veu alta Solé. «La situació epidemiològica que viu Catalunya a dia d'avui és la mateixa que hi ha a la regió de l'Ile de France», ha volgut deixar clar el conseller d'Acció Exterior.

«Un diàleg previ amb França hauria ajudat que la decisió s'hagués pres amb més objectivitat», ha apuntat Solé, que igualment ha posat en el mateix sac la quarantena del Regne Unit  als viatgers provinents d'Espanya. «Ens agradaria haver-nos explicat millor. Catalunya ha pres decisions oportunes i valentes. Aquí les coses es fan bé i som un destí segur», ha conclòs el conseller.