Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Quim Torra en arxiu

Quim Torra, decebut per la decisió del PSOE de no investigar el Rei Joan Carles I

El president de la Generalitat ha criticat el govern de Pedro Sánchez per la seva postura «retrògrada i decimonònica»

Pedro Sánchez i Quim Torra en arxiu
Torra ha respost durament per Twitter al comunicat del partit socialista | Catalunya Diari
 

El PSOE ha comunicat que no investigaran el rei emèrit Joan Carles I perquè segons la portaveu socialista, Adriana Lastra, està protegit per la Constitució i és «inviolable». Aquesta decisió per part del govern de Pedro Sánchez ha molestat a ERC, JxCat, Más País, Compromís i Unides Podem; que havien presentat una sol·licitud per posar en marxa al Congrés una comissió d'investigació  sobre les suposades activitats irregulars del monarca.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

La Fiscalia suïssa ha indagat en un compte bancari a nom d'una societat instrumental del qual Joan Carles I en seria el veritable propietari, en el que presumptament hauria percebut 100 milions de dòlars provinents d'Aràbia Saudita.

A més, el rei hauria fet una donació de 65 milions d'euros a Corinna Larsen des d'una fundació panamenya a un altre compte d'un banc suïs amb seu a les Bahames. Aquesta transferència l'ha confirmat el mateix advocat de l'amiga íntima del monarca, qui ha emès un comunicat assegurant que Joan Carles ho ha fet per l'estima que sentia per Corinna i el seu fill.

Torra, contundent amb la decisió del PSOE

Les reaccions al comunicat del PSOE no s'han fet esperar i Quim Torra ha respost amb un tuit citant l'article 20 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea que diu que «totes les persones són iguals davant la llei». A més s'ha mostrat «profundament decebut davant d'aquesta decisió del PSOE, incomprensible d'un partit i un govern que s'autodefineix 'progressista'».

Hores abans, el president de la Generalitat havia escrit una altra publicació on demanava que les informacions aparegudes sobre el rei emèrit portessin a «una investigació transparent que arribi fins al final», fet que sembla impossible després de saber la postura del govern de Pedro Sánchez respecte al tema. 

També et pot interessar...