Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra durant una sessió de control al Parlament (11.12.19)

Torra deixarà el Govern si el Parlament executa una condemna ferma d’inhabilitació

Per la seva banda Meritxell Budó, portaveu del Govern, ha assegurat que «la llista de JxCat no correrà en cap cas»

L'advocat Gonzalo Boye ha insistit aquest dissabte que Quim Torra continua essent president de la Generalitat i diputat al Parlament, però ha reconegut que el president obeiria una possible inhabilitació en cas d'una sentència definitiva. «Si hi ha una condemna ferma i el Parlament l'executa, ell l'acatarà. Sempre ho ha tingut molt clar i mai ha dit el contrari», ha afirmat Boye al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. «El que passa és que una cosa és això i l'altra que robin a l'àrbitre, s'enduguin la pilota i no permetin jugar la resta del partit, que és el que pretén fer la JEC», ha criticat l'advocat de Quim Torra.

Per la seva banda, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha estat menys taxativa en afirmar que Torra acataria una condemna ferma d'inhabilitació –«no em correspon a mi, respecte màxim a la seva decisió»- però sí ha volgut deixar clar que no reconeix la resolució de la JEP de deixar vacant l'escó del president: «La llista de JxCat no correrà en cap cas. Torra és diputat», ha sentenciat Budó als micròfons de Rac1. Insisteix que l’òrgan «no té competències per treure la condició de diputat» a cap membre del Parlament, i ha defensat que no estan desobeint perquè no reconeixen les competències de la JEC.

Des del Govern descarten convocar noves eleccions

També ha recordat que l’acord del Tribunal Suprem (TS) desestima les mesures cautelaríssimes, però que encara poden demanar mesures cautelars quan la Sala escolti totes les parts. Sobre si Torra exercirà com a diputat en el pròxim ple del Parlament, s'ha mostrat convençuda: «No només jo puc posar la mà al foc, sinó que ahir mateix el president del Parlament també va garantir els seus drets polítics»

Sobre les declaracions de l’advocat d’Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, on descarta que el líder d’ERC acudeixi a l’Eurocambra el pròxim dilluns, Budó també ha recordat que Torra va demanar al Govern ser diligents si havia alguna possibilitat que ho fes, i ha afegit que qualsevol acció havia d’estar d’acord amb la defensa de Junqueras: «Ja han manifestat que tenen una altra estratègia. Com a Govern hem de respectar l’estratègia de la defensa».

La portaveu del Govern també ha anunciat que no es plantegen convocar eleccions pròximament i que estan treballant en nous pressupostos, que pretenen aprovar a finals de gener per enviar-los a tramitar al Parlament. Així, calculen que entraran en vigor aproximadament a l’abril.

També et pot interessar...