IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Quim Torra denuncia que li estan intentant hackejar el compte de Twitter

El president de la Generalitat alerta que «poden haver-se filtrat comentaris que jo no he realitzat»

Imatge d'arxiu de Quim Torra, el nou president de la Generalitat de Catalunya.
Imatge d'arxiu de Quim Torra, el nou president de la Generalitat de Catalunya. | CatalunyaDiari.cat

Quim Torra ha denunciat el matí d'aquest dijous en una piulada que algú està intentant hackejar el seu compte de Twitter i que, per això, «poden haver-se filtrat comentaris que jo no he realitzat». «Espero poder resoldre-ho en breu», ha afegit Torra en un missatge a la mateixa xarxa social.

Aquest missatge arriba poques hores abans que Torra prengui possessió del seu càrrec com a president de la Generalitat. Ho farà en un acte sobri, breu i sense convidats, una cosa que no passa des de 1980. L'objectiu és, per voluntat expressa de Torra,  posar en relleu l'excepcionalitat política que s'està vivint, amb l'aplicació de l'article 155 i els membres de l'anterior govern a l'estranger o tancats a la presó.

Una presa de possessió molt diferent

Carles Puigdemont va prendre possessió del càrrec de president de la Generalitat el 12 de gener de 2016 en un acte institucional al saló Sant Jordi del Palau, acompanyat d'uns 400 convidats, amb una senyera i sense fotografia del rei. A més, just després de prendre possessió, Puigdemont i Mas van sortir a la plaça Sant Jaume per saludar els centenars de persones que eren fora del Palau escenificant el relleu al capdavant de la Generalitat.

Aquest cop, però, no hi haurà convidats ni fotografia des del balcó. Únicament hi haurà la família directa de Torra, el president del Parlament i el secretari del govern.  A més, la presa tampoc es realitzarà al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, sino al Marededéu de Montserrat, ja que és més petit.

L'únic que es repetirà de l'anterior presa de possessió serà  la fórmula de prometatge que va utilitzar Carles Puigdemont. Llavors la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, li va preguntar si prometia «complir fidelment les obligacions del càrrec de president de la Generalitat amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya, representat pel Parlament», sense fer cap esment a la Constitució espanyola ni al rei.

Sense representació del govern espanyol

Segons han indicat fonts del Palau de la Moncloa, el govern espanyol no assistirà a l'acte de presa de possessió de Quim Torra. El motiu, asseguren, és que des de la mateixa Generalitat de Catalunya s'ha intentat «imposar el nivell de la delegació governamental», cosa que «no s'ha acceptat».

Des de l'executiu de Mariano Rajoy es critica que l'acte organitzat per la Generalitat «degradi la mateixa dignitat de la institució», tenint en compte que serà molt auster, de perfil discret, sense cap convidat ni tampoc una convocatòria de premsa. 


Comentaris

envia el comentari