Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu

Quim Torra descarta ajornar el començament del curs escolar per la pandèmia de Covid-19

El president del Govern ha deixat la porta oberta a demanar suport a l'Exèrcit o aplicar un nou estat d'alarma

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu
Quim Torra ha descartat retardar el començament del curs escolar | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns al matí en una entrevista a TV3 que el curs escolar començarà, tal com estava previst, el pròxim 14 de setembre. «No retardarem el començament», ha insistit el cap de l'executiu català, que no obstant això no ha volgut descartar cap decisió per aturar la pandèmia de coronavirus

En aquest sentit, Quim Torra ha deixat la porta oberta a demanar l'ajuda de personal de l'Exèrcit espanyol, de la mateixa manera que ho han fet algunes comunitats autònomes com Madrid, o a aplicar un estat d'alarma a Catalunya. El que sí que ha preferit és no avançar la data de les eleccions al Parlament, tot i que ha reconegut que «fa molts mesos» que té clar quin dia tindran lloc. «Podria ser abans o després d'acabar l'any», ha afegit. 

Possible aplicació d'un nou estat d'alarma a Catalunya

El cap de l'executiu català ha explicat que la setmana passada va parlar amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per conèixer els «detalls» de com s'aplicaria un nou estat d'alarma a Catalunya. A més, Torra també es va interessar per abordar un subsidi de conciliació familiar  en cas que tanquin les escoles per la pandèmia, «perquè els pares puguin quedar-se a casa amb els fills». 

Torra demana no investir un altre president

Pel que fa al Suprem i la seva possible inhabilitació, Torra ha demanat als partits independentistes que no presentin cap candidat al Parlament per investir un altre president si és inhabilitat pel Tribunal Suprem: «No ho podria entendre».  

Amb tot, ha rebutjat revelar què farà si el Suprem l'inhabilita, però ha advertit que el seu calendari no estarà influenciat per les decisions judicials: «El que puc dir és que cap tribunal em marcarà el meu calendari». Preguntat per si cal esgotar la legislatura a Catalunya, Torra ha contestat que no necessàriament i ha defensat que es farà «el que sigui millor per al país».