Quim Torra, president de la Generalitat, en una reunió del Consell Executiu.

Quim Torra assegura en l'entrevista a TV3 que deixar la pancarta era el seu «deure»

L'expresident de la Generalitat ofereix aquesta nit a TV3 la primera entrevista després de la seva inhabilitació

L'expresident de la GeneralitatQuim Torra concedeix ara mateix la primera entrevista després de la sentència d'inhabilitació del Tribunal Suprem. L'encarregat de conduir l'entrevista és el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchís. L'alt tribunal espanyol va confirmar el dictamen del Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) del passat 19 de desembre del 2019 per col·locar una pancarta que reclamava la «llibertat dels presos polític i exiliats» a la façana del Palau de la Generalitat.

En l'entrevista, Torra ha proposat «unes eleccions per a superar el 50% i fer una ruptura democràtica amb l'Estat espanyol i el règim del 78», ja que, segons l'exmandatari ha matisat, «a independència és ruptura i no hi ha una altra manera». A més, considera que tenen «la força suficient per a poder fer-ho».

Torra reconeix que no s'ho esperava

En paral·lel, el president inhabilitat ha declarat que se sent «un continuador del govern anterior, i la meva meta és continuar l'exercici de sobirania del govern anterior. Com a resposta a la sentència, proposo ratificar el mandat en les urnes». En referència al motiu de la inhabilitació, és a dir, la pancarta que demanava la «llibertat dels presos polític i exiliats», ha assenyalat que «no vam tenir cap dubte de deixar la pancarta allí fins que l'anessin a retirar. La pancarta representava a molts ciutadans i jo no els podia defraudar».

L'expresident, a més, ha declarat: «La meva consciència em portava a prendre aquesta decisió, a mantenir la pancarta i defensar la llibertat d'expressió». Ara bé, tal com ha admès després de les interpel·lacions de Vicent Sanchís, no s'esperava «que acabés així». «Hi ha una campanya de persecució política contra la causa independentista», ha etzibat el president inhabilitat de iure.