Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Carola Miró, la dona de Torra, atacada per la seva posició respecte a la sentència del procés

La família del president va estar molt activa al llarg de la setmana de protestes

Carola Miró, Quim Torra i Marcela Topor, dona de Carles Puigdemont | Cedida

La resolució de la sentència del Tribunal Suprem que condemna als líders polítics i socials catalans a gairebé 100 anys de presó en total, va  desencadenar en una setmana tràgica pel principat. Uns dies marcats per manifestacions, disturbis i barricades que van deixar centenars de ferits i desenes de detinguts. El president del Govern no va voler ser menys, i per això, a més de ser present a les institucions, ell i la seva família van decidir sortir al carrer i participar en alguns actes condemnatoris.

La imatge de Torra caminant en una de les ‘Marxes per la Llibertat’ i tallant una autopista, va fer la volta arreu del país, però no només ell va ser partícip de les mobilitzacions. Carola Miró, la seva dona, va ser vista en almenys dues mobilitzacions,  mentre dos dels seus tres fills  publicaven missatges aplaudint la plataforma Tsunami Democràtic i condemnant d'algunes de les accions dels cossos policials. Amb tot, la família del president no va passar desapercebuda durant la setmana posterior a la sentència.

Carola Miró vista al Prat

El mitjà ‘El Mundo’ ha escrit una crònica sobre la vida de la família de Torra recopilant totes les accions que tant ell, com la seva família, van dur a terme de dilluns fins a divendres —dia de la Vaga General—. En concret, el diari se centra amb Carola, qui va ser vista per primera vegada després de la sentència a l’aeroport del Prat, quan ja hi havia hagut almenys una de les càrregues policials.

La dona de Torra, qui és professora en excedència en una escola privada de Barcelona, també va assistir dimarts a una de les  concentracions davant de la Delegació del Govern de Barcelona. Segons el mateix mitjà, un testimoni assegura que Carola va donar «indicacions pel mòbil» quan van començar les primeres càrregues. En la següent ocasió, on defineixen a Torra com el «president activista», apunten a l'aparició d'aquest, juntament amb la seva dona, a una de les ‘Marxes per la Llibertat’ «per participar en el tall de l'AP-7».

Carola Miró durant la 'Marxa per la Llibertat' a Badalona
Carola Miró durant la 'Marxa per la Llibertat' a Badalona | Catalunya Diari

El mitjà fa una crítica a l’assistència tant de Torra com de la seva dona als actes convocats per entitats independentistes de caràcter pacífic, que malauradament van acabar amb càrregues policials. 'El Mundo' relaciona tant al president com a la seva família amb molts dels actes de protesta que, malauradament, van acabar amb violència —de la qual el diari culpa només a la part manifestant— i els carrers de diverses ciutats, sobretot de Barcelona, incendiats. Unes imatges que han fet la volta al món i que la majoria de gent manté molt present. 

També et pot interessar...