Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra, president de la Generalitat

Quim Torra condemnat a un any i mig d'inhabilitació per desobeir la JEC

També estableix que el president haurà de pagar 30 mil euros d'indemnització

Quim Torra, president de la Generalitat
Quim Torra, condemnat a un any i mig d'inhabilitació | Catalunya Diari

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig d'inhabilitació  per un delicte de desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que ordenaven retirar els llaços grocs i les pancartes a favor dels presos independentistes de la façana del Palau de la Generalitat i de la resta d'edificis públics en període electoral.

Haurà de pagar una indemnització

A més, el tribunal també ha establert que haurà de pagar 30.000 euros d'indemnització. La fiscalia demanava un any i vuit mesos d'inhabilitació, mentre que l'acusació popular, exercida per Vox, en reclamava dos anys. El TSJC va jutjar Torra per un  delicte de desobediència o subsidiàriament un de denegació d'auxili per no acatar inicialment les ordres de la JEC.

Quim Torra va ser jutjat el passat 18 de novembre per tres magistrats del TSJC per un delicte de desobediència, i amb la resolució de la sentència es converteix en el primer president de la Generalitat jutjat i inhabilitat mentre ocupa el càrrec. Tot i això encara té l'oportunitat de recórrer la sentència davant del Tribunal Suprem,  ja que la sentència no es ferma i caldrà esperar al dictamen de l'alt tribunal. 

Si finalment Torra fos inhabilitat, Pere Aragonès, actual vicepresident de la Generalitat seria qui assumiria el càrrec segons la llei de presidència. En aquest cas, no es podrien convocar eleccions ni fer canvis al Govern.

També et pot interessar...