Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de l'expresident de la Generalitat Quim Torra el 25 de desembre de 2020

Torra insta el Govern a valorar un confinament absolut: «És millor una aturada total»

El president critica la «lenta agonia» que perjudica els mateixos sectors econòmics i aposta per la mesura més dràstica

Primer pla de l'expresident de la Generalitat Quim Torra el 25 de desembre de 2020
El president Torra aposta per un confinament total: «Restricció absoluta de la mobilitat» | ACN

El president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, ha demanat als governs i partits que analitzin un confinament domiciliari i la «restricció absoluta de mobilitat fora de serveis essencials». És a dir, una situació semblant a la de la primera onada. En un comunicat, Torra defensa que és molt millor una «aturada dràstica i total» que afecti tothom que no pas una «lenta agonia» que perjudica sempre els mateixos sectors.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

L'expresident ha carregat contra el ministre de Sanitat i candidat del PSC, Salvador Illa, per estar més pendent de la cursa electoral que no pas de prendre les decisions necessàries o permetre que el Govern les pugui prendre. «Ara no és moment de distreure's amb curses i batalles electoralistes», ha conclòs.

Quim Torra assegura que «no hi ha interessos econòmics que valguin»

Torra argumenta que «no hi ha interessos econòmics que valguin davant de la vida i la salut dels conciutadans». I afegeix que «qualsevol actitud i voluntat que no sigui ara la de protegir els ciutadans de la pandèmia és un error gravíssim». Ara és hora, segons Torra, de prendre «mesures dràstiques i contundents sense més demora».

I afegeix que per la seva experiència al capdavant de la gestió de la pandèmia fins que va ser inhabilitat, sap que cal avançar amb mesures «valentes i severes» per frenar una expansió del coronavirus com l'actual. Unes mesures que han d'anar acompanyades d'ajudes als treballadors i a les empreses. «No hi ha temps per rumiar, per especular ni per cercar rèdits electorals mentre la Covid-19 avança sense aturador i sega moltes vides cada dia. Protegim els ciutadans, protegim-nos. Quedem-nos a casa», ha conclòs.

El Govern insisteix que no preveu un confinament total

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, s'ha pronunciat, novament, sobre aquesta possibilitat a primera hora d'aquest divendres, assenyalant que el Govern de la Generalitat no preveu aquesta possibilitat, ara per ara. Alhora, ha indicat que Catalunya no pot fer-ho de totes maneres, i que la decisió es troba en mans de l'executiu espanyol. «No sé si en general o per territoris», ha matisat.