Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès i Quim Torra, en una sessió de control al Parlament de Catalunya.

La jugada de JxCat: Torra roba el protagonisme dels pressupostos a Aragonès

El president de la Generalitat ha obert el debat a la totalitat del pressupost al Parlament

Pere Aragonès i Quim Torra, en una sessió de control al Parlament de Catalunya.
Pere Aragonès i Quim Torra, en una sessió de control al Parlament de Catalunya. | ACN

Nova mostra de disputes en clau electoral entre  JxCat i ERC, que tot i ser socis de govern han protagonitzat una legislatura marcada per les discrepàncies. El president Torra comunicava fa uns dies que, un cop s'aprovi el pressupost, anunciarà la data de les properes eleccions autonòmiques. Els comptes són clau per a la governança a la Generalitat després que no se n'aprovin de nous des de  l'exercici 2017.

Torra pren el protagonisme d'Aragonès

Aquest dimecres, 12 de febrer, té lloc a la cambra catalana el debat a la totalitat dels comptes, que n'endega els tràmits parlamentaris abans de la seva aprovació definitiva, d'aquí a unes setmanes. La tasca de presentar-los acostuma a ser del conseller d'Economia  —en aquest cas, Pere Aragonès (ERC)—, que és qui n'ha liderat l'elaboració. A més, en aquest cas particular, també ha estat Aragonès qui ha encapçalat les negociacions que han permès acordar els números amb Catalunya En Comú Podem.

Amb tot, però,  el president Torra demanava dimarts a ERC poder intervenir per defensar els números. La petició va ser acceptada pels republicans —al cap i a la fi, Torra és el president de la Generalitat—, però ha estat vista com un moviment en clau electoralista. En els quinze minuts de la seva intervenció d'aquest dimecres, Torra ha subratllat la importància dels números per al seu govern i ha reclamat a la resta de grups «responsabilitat i sentit de país».

Amb aquestes paraules, doncs, Torra ha volgut escenificar «responsabilitat» i impedir que ERC s'endugui tots els mèrits per haver elaborat, efectivament, els comptes. Un moviment que ha fet que Torra hagi pres el protagonisme a Aragonès, fent ombra a qui serà el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat en la presentació de la seva màxima acció de govern en els dos anys que duem, gairebé, de legislatura.

També et pot interessar...