VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

Quim Torra, contra Llarena: «És dels episodis més escandalosos de la democràcia»

El president de la Generalitat ha remarcat que la causa contra el procés és «un castell de cartes» del qual «no en queda res»
Quim Torra, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Quim Torra ha demorat la seva resposta a la renúncia de Llarena a l’extradició de Puigdemont. El president català, que ha comentat una decisió que també va comportar la retirada de les euroordres contra els 9 polítics catalans que resten a Europa, ha comparat l’estratègia judicial del magistrat instructor de la causa contra el procés amb «un castell de cartes» del qual «no en queda res».

 

El cap de l’executiu català, qui ha aprofitat per considerar «fraudulenta» l’aplicació del 155 a Catalunya, ha anat més enllà per carregar durament contra la justícia espanyola en general i contra el jutge Llarena, a títol personal: «Aquest procés judicial és dels episodis més aberrants i escandalosos de la democràcia».

 

Quim Torra celebra el ‘no’ de Llarena a l’extradició de Puigdemont

Torra, però, ha anat més enllà i s’ha focalitzat en criticar la justícia espanyola. En aquest mateix fil conductor, doncs, el president català ha exigit «una vegada més la posada en llibertat» dels presos sobiranistes i ha assegurat aquests no poden estar entre reixes «ni un minut més».

 

Finalment, el mateix president català ha prosseguit la seva crítica explicant que l’aplicació del 155, segons ell, va rallar la il·legalitat. Per això mateix, doncs, Torra ha relatat que «l’aplicació del 155 va ser un cop a la democràcia».

 

Quim Torra, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

 

Ha estat en aquest context quan el president català, acompanyat pel vicepresident Pere Aragonès, ha fet referència a la retirada de les euroordres i ha afirmat que «el castell de cartes que han anat construint ha caigut i no en queda res».             

 

Llarena va rebutjar l'extradició de Puigdemont només per malversació

Pablo Llarena ha decidit rebutjar finalment l'extradició de Carles Puigdemont només pel delicte de malversació de fons públics, després que el tribunal germànic d'Schleswig-Holstein determinés fa una setmana que l'expresident de la Generalitat no podia ser imputat per rebel·lió i sedició, com demanava la justícia espanyola. 

 

Carles Puigdemont en un acte oficial | CatalunyaDiari.cat

 

 

De retruc, el magistrat instructor de la causa contra el procés va acabar retirant les euroordres de detenció dels nou polítics catalans que resten a l’estranger. Puigdemont, així mateix, podria tornar a la seva residència de Waterloo, a Bèlgica, relativament aviat, mentre que es desconeix quins són els passos que tenen previstos els altres polítics catalans que van fugir de les directrius emeses per Pablo Llarena.

Comentaris