ÚLTIMA HORA

💉 Alemanya recomana no administrar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 65 anys

Torra assegura que lluitarà «fins al final i amb totes les conseqüències»

El president ha destacat que els valors que guien l'actual Govern són els de Companys, durant l'ofrena a la tomba del líder republicà afusellat pels franquistes

Quim Torra, Pere Aragonès i altres membres del Govern durant l'homenatge a Companys
Quim Torra, Pere Aragonès i altres membres del Govern durant l'homenatge a Companys | cedida

El Govern està disposat a «lluitar fins al final i amb totes les conseqüències». Així de contundent s'ha mostrat aquest dilluns el president Quim Torra, durant l'ofrena a la tomba del president Companys, 78 anys després del seu afusellament.

El cap de l'executiu català ha lamentat que cap govern espanyol hagi demanat perdó per l'assassinat del líder republicà, i ha exigit a l'Estat que faci els seus deures, que a ulls seus són molt més que treure les restes de Franco del Valle de los Caídos. 

Torra defensa lluitar fins al final «per una causa justa»

Quim Torra ha aprofitat la seva intervenció durant l'acte per lloar els valors republicans de la justícia, la llibertat i la fraternitat que defensava Companys, i ha indicat que actualment hi ha tota una generació que s'alça per reclamar el que considera «just». Així mateix, ha recordat que el president assassinat per les tropes franquistes «va donar la vida per Catalunya», i que val lluitar fins al final per una «causa justa» com la llibertat. 

El president Quim Torra pronunciant unes paraules durant l'ofrena al president Companys
El president Quim Torra pronunciant unes paraules durant l'ofrena al president Companys | Cedida

 

Així mateix, ha recordat que Lluís Companys va deixar per escrit a la seva dona abans del seu assassinat que no acceptés condols, i que aixequés el cap, recordant alhora que en el seu testament va deixar escrit que moria «per Catalunya i allò que representa de pau, justícia i amor». «Aquestes paraules guien el Govern i la majoria del poble de Catalunya. Són els nostres ideals», ha destacat Torra. 

Demana eliminar els «reductes franquistes» de l'Estat

El president del Govern, però, ha criticat que avui dia Catalunya encara no s'hagi guanyat el deure de la justícia, tenint en compte que l'Estat mai ha demanat perdó per l'assassinat del president Companys.

Roger Torrent i Quim Torra saludant dos oficials durant l'homenatge al president Companys
Roger Torrent i Quim Torra saludant dos oficials durant l'homenatge al president Companys | cedida

 

«Ens cal insistir cada dia en la necessitat de fer complir el deure que tenim vers la memòria de tots els immolats per la llibertat de Catalunya, i exigim justícia pels crims del Franquisme», ha destacat. Per a Quim Torra, encara falta eliminar els «reductes franquistes» de l'Estat. 


Comentaris

envia el comentari