Torra manté la data de les eleccions i insisteix a superar l'emergència sanitària

Quim Torra, al parlament en dissabte 12 de juliol de 2020
Quim Torra manté la data de les eleccions catalanes | CatalunyaDiari

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que continua tenint clara la data de les eleccions però segueix sense revelar-la amb l'argument que ara la prioritat és «orientar tots els esforços» a l'emergència i no despistar-se. «Si em permet mantinc la mateixa data però ara per a mi és molt important que ens en sortim d'aquesta emergència sanitària. No estaria fent bé el meu deure si tingués altres preocupacions», ha afegit en roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. D'aquesta manera, tot i els rebrots de les darreres setmanes, manté la mateixa posició que va expressar fa dies quan va afirmar que ja tenia pensada la data per a les eleccions al Parlament.

Torra reconeix la manca de coordinació

Torra ha reconegut que el Govern ha de fer autocrítica sobre la informació que s'ha traslladat als alcaldes dels municipis afectats pels rebrots de la covid-19. «És probable que hauríem d'haver estat més coordinats amb aquests alcaldes. No tinc problema en reconèixer-ho», ha afegit en roda de premsa. A més, Torra ha explicat que ha donat instruccions al conseller de l'Interior, Miquel Buch, perquè traslladi als Mossos que cal sancionar els incompliments de les mesures per combatre la pandèmia. El cap de l'executiu català ha dit que arriben notícies «positives» de Lleida tot i voler ser prudent i no aixecar expectatives i s'ha mostrat preocupat per la situació a Barcelona.

Torra ha assegurat que el Govern farà sempre el que el Procicat recomani i ha garantit que «no li tremolarà el pols» a l'hora de prendre decisions. En aquest sentit, ha explicat que ha donat instruccions perquè es sancioni les persones que no compleixen amb les restriccions per la covid-19. Tot i així, el cap de l'executiu català ha alertat que «és impossible pensar que ens en sortirem si hem de posar un Mosso darrere cada persona» i ha afegit que això va d'un «contracte social», és a dir, de protegir-se mútuament i de «no trencar la cadena de solidaritat».

Pel que fa a les crítiques dels alcaldes dels municipis afectats pels rebrots, Torra ha admès que s'ha de fer autocrítica sobre la informació que el Govern els hi ha traslladat. «Segurament no pel fet de quan comuniquem un tancament perimetral sinó per un sistema d'informació previ. És probable que hauríem d'haver estat més coordinats amb els alcaldes. No tinc problema en reconèixer-ho. Aquesta lliçó ens ha ajudat a entendre que no només hem de generar comunicació abans, sinó també durant i després», ha afirmat.


Comentaris

envia el comentari