Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Govern, Quim Torra, amb mascareta durant una reunió de JxCat al Parlament

Quim Torra, poc abans de la vista al Suprem: «Llibertat presos polítics i exiliats»

El president del Govern enfronta avui la vista en la qual podria quedar inhabilitat

El president Quim Torra amb la mà aixecada i la Senyera darrere durant el discurs amb motiu de la Diada
El Tribunal Suprem decidirà avui si inhabilita el president Quim Torra | cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, enfronta aquest dijous un dia clau, tant per a ell com per a la política catalana. Avui tindrà lloc la vista del recurs que va presentar al Tribunal Suprem, i que pot desembocar en la seva inhabilitació per a exercir el càrrec de president durant un any i mig.

«Doncs sí: llibertat presos polítics i exiliats»

Una situació que, si es confirma en els pròxims dies, ja que avui no coneixerem la decisió de l'Alt Tribunal, obre la porta a tota mena de possibilitats, com per exemple un avançament electoral. En aquest sentit, el cap del Govern ha compartit aquest matí una piulada més que simbòlica.

Quim Torra ha escrit «Doncs sí: llibertat presos polítics i exiliats», unes paraules que acompanyen una imatge de la pancarta amb el mateix text i un llaç groc, col·locada al balcó de la Generalitat i que va ser el motiu que ens ha portat a la situació actual. Recordem que la Junta Electoral Central (JEC) va acusar Torra de desobeir la seva ordre de retirar la pancarta durant el període electoral de la primavera de 2019.

Iceta pressiona Torra per convocar eleccions

Per la seva banda, el líder del PSC-Units, Miquel Iceta, ha pressionat de nou el president Quim Torra perquè convoqui eleccions i no allargui més aquest Govern. «Acabem aquesta legislatura amb la màxima dignitat possible», ha etzibat. Iceta ha dit que la continuïtat d'aquest executiu és «un error pel país» i ha acusat Torra de prendre moltes de les seves decisions fixant-se més en «càlculs partidistes» que en l'interès de la ciutadania.

Iceta també ha fet referència a la vista que Torra té avui al Suprem i a l'escenari polític que es pot obrir a partir d'aleshores. A més de recordar que «ningú està per sobre de la llei» i d'instar-lo a acatar les resolucions judicials «agradin o no», ha expressat que «és millor per Catalunya que el president convoqui eleccions, i que no sigui a efectes induïts per altres institucions».