El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu

Torra exigeix un «compromís explícit» amb la baixa laboral per firmar l'acord amb Sánchez

El president de la Generalitat ha traslladat que el pla de reforç serà de 125 milions anuals

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no signarà la proposta de declaració de la reunió de la Conferència de Presidents sobre Educació celebrada aquest divendres si no inclou el compromís explícit de la baixa laboral. Torra considera un factor «clau» el tema de les ajudes a les famílies per cuidar els infants i ha reclamat que tothom pugui fer els períodes de quarantena, a més d'un subsidi per als autònoms.

En aquest sentit, el president de la Generalitat ha exigit a Sánchez «un compromís explícit amb la baixa laboral pels pares i les mares dels alumnes tant si la PCR és negativa com positiva», ja que creu que «tot el món ha de poder fer la quarantena amb seguretat». 

Torra també ha manifestat, durant la seva intervenció, que els ERTO s'haurien d'allargar, mínim, fins a la Setmana Santa del 2021 per evitar que es produeixi una major destrucció d'ocupació. A més, ha reclamat un pla de xoc que permeti posar fi al «col·lapse» que pateix el SEPE a causa de la crisi sanitària del coronavirus i que és el responsable que molts dels ciutadans encara no hagin cobrat la prestació que els hi correspon.

El pla de reforç del Govern serà de 125 milions d'euros anuals

En la conferència celebrada per via telemàtica, el cap de l'Executiu català ha traslladat al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, que el pla de reforç del Govern a l'atenció primària serà de 125 milions d'euros anuals. La dotació representa, per als mesos de setembre a desembre de 2020, un total de 46 milions, entre reforços estructurals i reforços conjunturals per la covid-19. Així ho ha anunciat Torra a través de Twitter, després de la reunió entre Sánchez i els presidents autonòmics.