YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Quim Torra no garanteix el suport a Sánchez si no fixa la data d'un referèndum

«Al novembre, l'independentisme no podrà garantir l'estabilitat», ha determinat

Quim Torra, al Parlament de Catalunya
Quim Torra, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Quim Torra ha determinat que Pedro Sánchez no tindrà el suport del govern català si no garanteix l'execució d'un referèndum: «Al novembre, l'independentisme no podrà garantir l'estabilitat», ha manifestat el President de la Generalitat.

Torra: «La solució no és un altre Estatut»

En aquest sentit, Torra s’ha plantat, i ha dedicat les següents paraules a Pedro Sánchez: «Ja n’hi ha prou de silenciar la veu d’un país, la solució no és un altre Estatut». El President de la Generalitat ha decidit llançar aquest ultimàtum al president de l’executiu espanyol en considerar que «la gent de Catalunya no té una paciència infinita».

Per aquest motiu, Torra ha expressat que el Govern està disposat a assumir totes les conseqüències, i que «un referèndum es pot guanyar o perdre. Però la democràcia sempre sortirà reforçada». Així les coses, també ha fet públic que la Generalitat té previst crear un Fòrum de Drets Polítics i Constituents, que ha definit com «un debat ciutadà on es decidiran les bases fundacionals de la república».

El president fixa el mes de Novembre com a data límit

El president català ha posat punt i final al primer bloc del discurs assegurant que l’executiu català tornarà a aprovar en breus totes les lleis que el Tribunal Constitucional va suspendre al seu dia. A més, ha fet una crida a la «mobilització permanent» de la ciutadania, i ha fet un resum sobre el «desolador» panorama que ha deixat l’aplicació del 155, fent patent que els sectors més desfavorits han resultat els més afectats per l’article.

Així doncs, Torra fica el mes de novembre com a data límit perquè el govern de Sánchez faci una proposta clara sobre la celebració d’un Referèndum d’autodeterminació a Catalunya. En aquest sentit, ha ressaltat que «la independència no la fem per tal de canviar una bandera, sinó per millorar la manera de servir la ciutadania». 


Comentaris

envia el comentari