Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, sent entrevistat per la televisió CNBC el 29 de juliol del 2020.

Quim Torra i Oriol Junqueras van abordar l'avançament electoral a Catalunya en una trobada secreta

La reunió va tenir lloc el 24 de juliol, abans que el president d'ERC hagi perdut el seu règim de semillibertat

El president de la Generalitat, Quim Torra, sent entrevistat per la televisió CNBC el 29 de juliol del 2020.
Quim Torra i Oriol Junqueras van reunir-se per abordar la data d'unes noves eleccions | Catalunya Diari

El president del Govern, Quim Torra, es va reunir el passat 24 de juliol al Palau de la Generalitat amb Oriol Junqueras, president d'ERC, per abordar la data de les pròximes eleccions al Parlament. Segons 'El Periódico', Junqueras va fer ús del tercer grau penitenciari per mantenir una  trobada destacable amb el cap de l'executiu català, la primera des de la seva  investidura

Si bé és cert que la convocatòria dels comicis és una competència exclusiva del president, Oriol Junqueras hauria manifestat que en un govern de coalició les forces polítiques estan obligades a consensuar la data de les eleccions. Poc després d'aquesta trobada gairebé secreta Junqueras va perdre el seu règim de semillibertat després que la Fiscalia hagi presentat un recurs en contra. 

ERC i JxCat, en un empat tècnic si se celebressin eleccions ara

ERC i JxCat obtindrien un  empat tècnic en escons en unes eleccions al Parlament, segons el CEO. L'estudi ha apuntat que els republicans tindrien un lleuger avantatge amb entre 33 i 34 diputats mentre que la formació de Carles Puigdemont  n'aconseguiria entre 32-33. En tercer lloc hi hauria el PSC amb 24, Cs cauria a la quarta posició amb 19 escons, els comuns amb 9-10, la CUP i el PPC empatarien amb 6-7 i VOX irrompria al Parlament amb 3-4. La majoria independentista augmentaria amb una forquilla entre 71 i 74 escons.

Respecte de les darreres eleccions al Parlament, Cs perdria 17 escons i JxCat entre 1 i 2, ERC n'augmentaria entre 1 i 2, el PSC en guanyaria 7, CatECP creixeria entre 1 i 2 i la CUP i el PPC augmentarien  entre 2 i 3 escons. A banda del Parlament, el baròmetre del CEO també pronostica unes eventuals eleccions al Congrés. En aquest supòsit, ERC-Sobiranistes  guanyaria les eleccions amb 13 diputats, els mateixos que té actualment. Repetirien resultat PSC, amb 12 escons, JxCat amb 8 i En Comú Podem amb 7.



El PPC podria obtenir entre 2 i 3 diputats, actualment en té 2, i la CUP i VOX mantindrien la mateixa representació amb 2 diputats per cada formació. Cs, amb 2 diputats actualment, n'aconseguiria entre 1 i 2 segons el CEO.