Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Quim Torra, a Pablo Casado: «No seria més fàcil enviar-nos a tots a presó?»

Casado va ser interpel·lat per Torra en proposar una reforma del codi penal per adaptar-ho als encausats pel procés
Quim Torra en una de les intervencions de la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Quim Torra passa a l’atac. El president de la Generalitat ha dit prou i ha sortit al pas d’unes declaracions del candidat a la presidència del Partit Popular, Pablo Casado, on assegurava que «no es pot dialogar ni cedir davant el xantatge que proposen tots aquells que volen trencar Espanya» i on, així mateix, proposava una reforma del codi penal per adaptar-ho als encausats pel procés. Torra, en aquest sentit, no s’ha arronsat i ha volgut dir-hi la seva.  

 

«No seria més fàcil enviar-nos a tots a la presó directament?», ha preguntat irònicament el cap de l’executiu català responent a una declaració que Pablo Casado va dur a terme en una entrevista a Telecinco.

 

 

Picabaralla entre Quim Torra i Pablo Casado

A només un dia de la celebració del congrés del PP que haurà de dictaminar si el mateix Pablo Casado o Soraya Sáenz de Santamaría es converteixen en el successor de Mariano Rajoy al capdavant del partit. Tot plegat, així mateix, es va precipitar després que prosperés la moció de censura a Rajoy proposada per l'actual president espanyol, Pedro Sánchez. 

 

Casado, d’aquesta manera, ha prosseguit amb la seva crítica al sobiranisme català dient: «Proposo la creació del tipus penal del delicte de sedició impròpia, recuperar el de convocatòria il·legal de referèndum i el recurs previ d’inconstitucionalitat».  

 

Pablo Casado, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

 

Aznar, molest per no haver estat convidat al congrés del PP

«Només he estat president del PP catorze anys, del govern vuit i diputat vint anys, però probablement això no dona dret a cap invitació», va comentar l’exmàxim responsable del Partit Popular, José María Aznar, en ser preguntat per què pensava sobre el fet que no hagués estat convidat al congrés del PP per escollir el successor de Mariano Rajoy.     

 

Soraya Sáenz de Santamaría, en la seva rèplica, va referir-se al tema assegurant que aquests temes els porta el comitè organitzador i que, per tant, «no sé res de com anem d'espai pel congrés».  

Comentaris