Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra denúncia que Sánchez està fent «electoralisme» d'una situació que requereix «diàleg i serenitat»

Ha qualificat «d'incomprensible» que no li agafi el telèfon| Ho ha dit en una entrevista per la CNN en castellà

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha retret al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que faci «electoralisme»  d'una situació que ara, més que mai, requereix «diàleg i serenitat».

Així ho ha assegurat en una entrevista per la CNN en castellà, on el president també ha qualificat  «d'incomprensible» que li hagi trucat fins a tres vegades i que Sánchez no li hagi respost. En aquest sentit, ha afegit que el president espanyol vol posar el focus a dir que a Catalunya hi ha un problema de convivència i de violència quan «no és veritat». «El que hi ha és un problema de democràcia», ha conclòs. 

D'altra banda, Torra ha condemnat la violència i ha admès que podria «entorpir» el camí cap a la independència. «Sempre he estat al costat d'un moviment pacífic i democràtic amb la bandera del diàleg i la de la no-violència.  Em mantinc aquí i mai sortiré d'aquí. A mi no em representa la violència i la condemno», ha defensat.

Creu que cal castigar els actes violents

Preguntat per les persones que han comès violència, el president català ha respost que «qualsevol que hagi comès un acte violent ha de ser castigat». Pel que fa a l'actuació de la Policia Nacional en les protestes dels darrers dies arran de la sentència del procés, Torra ha dit que s'haurà d'estudiar si s'ha actuat amb proporcionalitat i ha afegit que les actuacions policials s'han de basar en la mediació, la proporcionalitat i no causar danys majors.

Finalment, ha descartat dimitir o convocar eleccions amb l'argument que  davant les sentències, que suposen un «càstig injust»,  calen unes institucions fortes, tant el Govern, la majoria al Parlament com els ajuntaments. 

També et pot interessar...