ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

Quim Torra té un patrimoni de 710.000 euros

Duplica el de la resta del Govern

Quim Torra és qui té més patrimoni de tot el Govern, amb 710.000 euros
Quim Torra és qui té més patrimoni de tot el Govern, amb 710.000 euros | Cedida

L’enorme patrimoni de Quim Torra ha sorprès tothom. El portal de transparència de la Generalitat de Catalunya ha publicat les dades referents al patrimoni que posseeixen els diferents membres del Govern, entre els quals es troba el president que és qui en té més, duplicant el de la resta de l’Executiu català, en contraposició a la consellera Àngels Chacón que és qui n’ha declarat menys.

Segons les dades publicades, Quim Torra té un patrimoni, en actius, de 710.505 euros i uns 12.000 euros en passius. De tots, més de la meitat corresponen a cinc habitatges i una finca. D’aquesta manera duplica el patrimoni de Jordi Puigneró,  que és el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i es troba en segon lloc d’aquesta llista, amb 360.000 euros declarats. Finalment, el tercer és Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, amb 285.000 euros en patrimoni.

Fa unes setmanes, la Moncloa va fer públiques les dades sobre els patrimonis de l’Executiu central, publicant a través del BOE que Pedro Sánchez té un patrimoni de 342.990 euros i Rajoy d'1,3 milions. Ara, la Generalitat de Catalunya ha volgut fer el mateix publicant els pressupostos dels seus a través del seu portal de transparència. 

Àngels Chacón amb 5.000 euros és qui té menys patrimoni
Àngels Chacón amb 5.000 euros és qui té menys patrimoni | CDC

El patrimoni dels alts càrrecs del Govern

De totes les dades, cal destacar que el patrimoni del president de la Generalitat Quim Torra és cinc vegades superior al del president del govern Pedro Sánchez. A més, també és sorprenent que el passiu del conseller Jordi Puigneró supera en molt el seu actiu, amb més de 437.000 euros en el deu.

Per una altra banda, podem trobar els membres que menys han declarat: Chakir el Homrani, conseller de Treball, amb 32.000 euros; la consellera de Justícia Ester Capella i la d’Agricultura Teresa Jordà que tenen cadascuna 39.000 euros. Però la que més destaca és Àngels Chacón, la consellera d’Empresa i Coneixement, que només ha declarat 5.000 euros en béns i és qui menys patrimoni té. 

Finalment, el portal de transparència també ha publicat les dades d’altres alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya, com per exemple Enric Argelagués, director gerent del Banc de Sang i Teixits, que té un patrimoni de 2.930.511 euros, els 2.429.472 euros de Pere Pedrosa, director general de Transport i Mobilitat o Josep Ramon Sanromà, conseller delegat de l'Institut Català de Finances, que té 2.355.108 euros.


Comentaris

envia el comentari