Quim Torra presentarà a Pedro Sánchez 40 propostes per «salvar els llocs de treball»

El cap del Govern ha reclamat novament el retorn de les competències centralitzades a Madrid

El president de la Generalitat, Quim Torra, reunit per videoconferència amb Pedro Sánchez i les altrescomunitats autònomes. Imatge del 10 de maig del 2020
El president Quim Torra ha comparegut aquest dissabte en directe des del Palau de la Generalitat | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest dissabte per anunciar un total de 40 mesures que afecten «tots els àmbits», i que tenen com a objectiu «salvar els llocs de treball». El cap del Govern català ha avançat que presentarà les seves propostes demà mateixa al president Pedro Sánchez, el mateix dia que tindrà lloc la trobada setmanal del socialista amb tots els presidents autonòmics.

Quim Torra ha avançat algunes de les propostes, que inclouen la prorrogació dels ERTO i la supressió de quotes i impostos per a autònoms. A més a més, ha insistit que «Catalunya ha de poder decidir el seu futur» i «recuperar les seves competències».Fins que el govern no doni aquest pas, afirma, no tornarà a votar 'sí' a una pròrroga de l'estat d'alarma.

El president també ha assegurat que totes les decisions que es prendran un cop es retornin aquestes competències seran únicament per garantir la salut de tots els ciutadans, i sempre seguint les indicacions dels experts i «sense influències de lobbis econòmics o bancaris».

Abordar la crisi sanitària i econòmica, entre els principals objectius 

Torra ha aprofitat per felicitar també la decisió de Sánchez sobre la Renda Bàsica Universal, tot i que lamenta que aquesta no s'hagi produït setmanes enrere: «L'Import Mínim Vital s’ha d’aplicar ja. Portem dos mesos i mig reclamant-ho».

Entre els objectius a destacar, el president s’assegura que s’ha de seguir abordant l’emergència sanitària i l’econòmica, assegurant que «cal endeutar-se per mantenir llocs de treball», fent específica referència al sector turístic.

Sobre l’educació, ha afirmat que «l’escola catalana ha estat, és i seguirà sent un model d’èxit». Per això, ha afirmat que tot el Departament d’Educació es bolcarà aquests dies en buscar el diàleg amb els centres educatius, famílies, mestres i sindicats.


Comentaris

envia el comentari