Quim Torra i Pedro Sánchez es reuniran el pròxim 9 de juliol

El president socialista ja va avançar aquest dilluns en una entrevista a TVE que la reunió tindria lloc a principis del mes que ve

Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats
Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats | Arxiu

El president Quim Torra i el socialista Pedro Sánchez es reuniran el pròxim 9 de juliol al palau de la Moncloa, quinze dies després de la reunió que el cap de l'executiu espanyol tindrà amb el lehendakari Íñigo Urkullu, que tindrà lloc el pròxim 25 de juny.

Segons va anunciar la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, l'ordre de les trobades està establert segons la data d'aprovació dels estatuts d'autonomia. Després d'aquestes primeres dues reunions, el president Sánchez té pensat trobar-se també amb la resta de presidents autonòmics. 

Van acordar la reunió per telèfon

Recordem que el nou president espanyol i el cap de l'executiu català van mantenir una primera conversa telefònica el passat 8 de juny, durant la qual ja van acordar reunir-se «ben aviat». En les seves intervencions anteriors a aquesta conversa, els dos mandataris van insistir que estaven oberts al diàleg, per tal de trobar una solució a la situació política viscuda a Catalunya. 

De fet, Quim Torra fins i tot va demanar a Sánchez «valentia» de cara obrir aquesta etapa de negociació, deixant clar en tot moment que no pot estar condicionat a la «rendició de l'independentisme». Per la seva banda, Sánchez va manifestar en reiterades ocasions la seva disponibilitat a dialogar, tot i que insistint que l'autodeterminació quedarà «absolutament fora». 

No hi haurà reunió amb el rei Felip VI

Poc abans, també s'ha sabut que Moncloa no ha donat la seva autorització al rei Felip VI perquè mantingui una reunió amb Quim Torra, aprofitant la cita dels Jocs Mediterranis de Tarragona. Una trobada que el mateix cap de l'executiu català va sol·licitar a través d'una carta enviada aquest matí al monarca, i que també van firmar Carles Puigdemont i Artur Mas. En un primer moment la Casa Reial va reenviar la missiva a Pedro Sánchez, i finalment s'ha sabut que aquesta reunió no podrà tenir lloc. 


Comentaris

envia el comentari