Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu

Remodelació de tardor en el Govern: Torra incorpora Tremosa, Sàmper i Ponsa

Els tres assumiran les carteres d'Empresa, Interior i Cultura, respectivament

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu
Quim Torra podria anunciar de manera imminent una remodelació del Govern | ACN

ACTUALITZACIÓ 3/09/2020 a les 11.50 hores

Poc després de fer-se públic els canvis imminents del Govern després que s'hagi trencat la relació entre Carles Puigdemont i el PDECat, s'ha conegut que finalment l'exeurodiputat i economista, Ramon Tremosa, serà el nou conseller d'Empresa i Coneixement i per tant substituirà a Àngels Chacón.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, serpa rellevat per l'advocat i regidor de Junts a Terrassa, Miquel Sàmper mentre que l'exdiputada i professora Àngels Ponsa ocuparà el lloc de Mariàngela Vilallonga i es farà càrrec de la cartera de Cultura.

Sàmper i Tremosa prendran possessió del càrrec en un acte avui a les 18 hores de la tarda, i Ponsa ho farà dimarts que ve, després de la reunió del Consell Executiu. El president vol enfortir l'executiu de cara a la seva possible inhabilitació, envoltar-se de gent de més confiança, allunyar l'escenari electoral i expulsar Chacón, l'última dirigent que manté el carnet del PDeCAT.

Torra prepara una remodelació imminent del Govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, ultima una remodelació del Govern per sorpresa i rellevarà el conseller d'Interior, Miquel Buch, i les conselleres de Cultura i Empresa, Mariàngela Vilallonga i Àngels Chacón. Així ho ha avançat 'La Vanguardia' i han confirmat a l'ACN fonts de Palau. Una decisió que ja hauria estat comunicada als consellers Buch i Chacón i que, segons avança 'Catalunya Ràdio', el president hauria pres amb la intenció de recuperar Laura Borràs pel Govern.

L'anunci arriba després de l'allau de baixes del PDeCAT cap a JxCat tot causant que el Govern estigui format per tres partits (RTC, JxCat i PDECat). La consellera Chacón, de fet, era l'única dirigent del PDeCAT que manté el carnet. En el cas de Buch hauria estat ell mateix qui hauria comunicat a Torra la seva intenció de finalitzar la seva etapa com a conseller.

Els canvis també arriben dues setmanes abans de la vista de Torra al Suprem. Continua, a més, la incertesa sobre la data electoral, si bé aquests canvis podrien confirmar que el president allunya l'escenari d'eleccions a curt termini i també assegura la gestió del govern en cas d'una possible inhabilitació per part del Suprem.