IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Quim Torra és propietari de cinc cases, una finca rústica i una empresa editorial

A més, el president de Catalunya té 165.000 euros al compte corrent i un pla de pensions valorat en 90.000 euros

Quim Torra, en una imatge d'arxiu
Quim Torra, en una imatge d'arxiu | Junts per Catalunya

El setembre de l'any 2011, el Congrés dels Diputats i el Senat van publicar per primera vegada a les seves pàgines web la declaració dels béns dels diputats i senadors com una mostra de transparència davant la proliferació dels casos de corrupció que estaven sorgint i la crisi econòmica que s'estava travessant.

Des d'aleshores, aquesta informació ha passat a ser pública i d'obligada publicació a les diferents administracions de l'Estat, inclòs el Parlament de Catalunya. D'aquesta forma, s'ha donat a conèixer el patrimoni de tots els diputats al Parlament de la nova legislatura, situant-se el nou president de la Generalitat, Quim Torra, com un dels diputats de l'hemicicle que més immobles acumula.

Cinc cases, 165.000 euros al banc i un pla de pensions

A la declaració de béns de Quim Torra hi figura que és propietari de cinc cases i una finca rústica, tres d'elles com a part d'una herència que va rebre l'any 2017. Pel que fa al seu patrimoni mobiliari, consta que el president té un import de 165.000 euros en comptes corrents i depòsits, a més de tenir un pla de pensions valorat en 90.000 euros.

Torra també figura com a propietari de l'empresa Acontravent Editor S.L., una companyia editorial que l'actual president va fundar l'any 2008 i de la que té un 99% de la propietat. Per acabar, l'expresident d'Òmnium assegura que és propietari d'un Opel Moka, pel qual té un crèdit de 12.000 euros demanat per la seva compra.

Altres diputats amb més patrimoni

Amb aquests béns, Torra se situa com el sisè dels 135 diputats amb més patrimoni. El superen diputats com el secretari segon de la Mesa del Parlament, el socialista David Pérez, que compta amb tres cases, quatre garatges i tres finques rústiques o la diputada per ERC Anna Caula, que disposa de set habitatges.

Els tres primers llocs estarien formats pel també diputat per ERC Ferran Civit, que declara cinc cases, dues finques rústiques i un local; el diputat per Ciutadans Javier Rivas, que té set cases, quatre locals i una finca rústica, i el parlamentari per JxCat Lluís Font, que amb dotze habitatges i sis locals és el diputat amb el patrimoni més alt.

Tot i això, en el valor patrimonial les coses canvien perquè algunes de les propietats tenen un valor econòmic molt baix. És per això, que en aquest apartat destaca el líder del PPC, Xavier García Albiol, que malgrat declarar únicament tres habitatges i tres garatges, el seu valor patrimonial arriba a pujar als 400.000 euros.


Comentaris

envia el comentari