Quim Torra proposarà a Pedro Sánchez un referèndum d'autodeterminació pactat amb l'Estat

Els dos presidents es reuniran el pròxim 9 de juliol per primer cop

Pedro Sánchez i Quim Torra, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez i Quim Torra, es reuniran el pròxim 9 de juliol | CatalunyaDiari.cat

El president Quim Torra proposarà a Pedro Sánchez la celebració d'un referèndum d'autodeterminació, aquest cop pactat amb l'Estat, durant la reunió que els dos tindran el pròxim 9 de juliol al palau de la Moncloa. El cap de l'executiu català ho ha anunciat aquest mateix dimecres des de Washington, on es troba de viatge oficial. «Anirem a la reunió amb el president del govern espanyol disposats a discutir el gran tema, que és el dret a l'autodeterminació de Catalunya», ha assegurat. 

Recordem que fa poc, Torra ja va indicar que era necessari «crear un altre 1-O», per tal de fer «efectiva la República», i avui mateix va insistir que el seu Govern treballarà fins que la independència sigui «internacionalment reconeguda». 

La necessitat de fer «efectiva» la independència

En concret, el passat 25 de juny, Quim Torra va revelar els seus plans per convocar un nou referèndum, «per arribar a l'objectiu de la independència que tenim alguns i fer efectiva aquesta República». En aquest sentit, el cap de l'executiu català ha destacat que s'han fet «coses molt bones en aquest país», com «fer un referèndum d'autodeterminació» i «proclamar políticament la independència», però que tot i això no ha estat possible fer-la «efectiva»

Quim Torra ja va avançar que serà necessari repetir l'1-O
Quim Torra ja va avançar que serà necessari repetir l'1-O | CatalunyaDiari.cat

Torra ha assenyalat que el sobiranisme es troba actualment en un procés d'autocrítica, i avui mateix ha insistit des de Washington que treballarà fins que la independència sigui «reconeguda internacionalment». «Catalunya s'acabarà unint a les nacions lliures del món», ha pronosticat. 

Pedro Sánchez demana «passar pàgina» de l'1-O

Per la seva banda, Pedro Sánchez va aprofitar ahir una compareixença conjunta amb la cancellera alemanya Angela Merkel per emplaçar Quim Torra a «passar pàgina» del referèndum de l'1 d'octubre. En aquest sentit, el socialista ha reiterat la voluntat del seu executiu per «normalitzar les relacions institucionals amb la Generalitat», sempre respectant «els marges de la Constitució i l'Estat de dret». 


Comentaris

envia el comentari