TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Quim Torra hauria discutit amb Pedro Sánchez sobre un acord amb la Fiscalia

Podria implicar, entre altres coses, un canvi en la situació processal dels presos independentistes, tot i que no tots estan d'acord
Després de la seva reunió, Quim Torra i Pedro Sánchez han fet un petit passeig | cedida

 

Després de l'esperada reunió d'ahir entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, un dels acords al qual es va arribar va ser la reactivació d'una comissió bilateral Estat-Generalitat, que no es reunia des de l'any 2011, i que ara estarà presidida per la ministra catalana Meritxell Batet. 

 

Ara bé, segons informa 'El Confidencial', el president català també va deixar sobre la taula de negociació la possibilitat d'arribar a un acord amb la Fiscalia, pel que fa a la situació processal dels presos independentistes.

 

Segons indiquen fonts pròximes als dos mandataris, el govern espanyol ha estudiat, de manera informal, les possibilitats d'evolució del procés en el Tribunal Suprem, tot i que insisteixen en el fet que es tracta d'un òrgan autònom, que decideix per si mateix quins són els delictes pels quals els presos són processats. 

Impossibilitat d'interferir en el procés penal

De fet, ahir, durant les respectives compareixences posteriors a la reunió de Torra i Sánchez, el president català i la vicepresidenta socialista Carmen Calvo van insistir en la impossibilitat d'interferir en el procés penal. El cap de l'executiu autonòmic, però, van confessar haver discutit sobre els presos i el seu incert futur penal, en el qual la posició de la Fiscalia resulta essencial, ja que és qui proposa els delictes que se'ls imputa, i té la potestat de sol·licitar canvis en la seva situació penitenciària. 

 

Pedro Sánchez i Quim Torra, abans de reunir-se a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

 

Un acord, sobre la taula del Govern

Tot i que en la reunió resultava impossible arribar a un acord en aquest sentit, en els preparatius previs el president Torra sí que hauria disposat d'un informe que coincideix amb la dels advocats Jordi Pina i Javier Melero, defensors de Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, que aposten per un pacte amb la del Ministeri Públic.

 

En la seva compareixença davant del jutge Pablo Llarena, tots ells es van mostrar contraris a mantenir el procés independentista, i això podria jugar a favor seu durant una hipotètica negociació amb la Fiscalia. Hi ha, però, un petit inconvenient, la divisió dels processats, perquè part d'ells no comparteixen aquesta idea, ja que implicaria admetre la comissió de delictes, i una altra part es troba fora del país. 

 

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris