Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Quim Torra, durant una reunió telemàtica

Quim Torra reacciona a l'explosió de casos de coronavirus: «Moment difícil i complicat»

El cap del Govern ha oferit tota l'experiència de Catalunya en la contenció dels brots

Imatge de Quim Torra, durant una reunió telemàtica
Quim Torra ha oferit l'experiència catalana en la contenció dels brots a les comunitats que ho necessitin | Catalunya Diari

Aquest dijous el ministeri de Sanitat ha notificat una nova xifra rècord de casos de coronavirus a tot el país: 2.935 casos. La preocupació augmenta, amb Madrid i el País Basc com a comunitats amb més positius detectats en les últimes 24 hores. Davant d'aquesta situació, el president Quim Torra ha reaccionat a les xarxes socials: «Un moment difícil i complicat arreu». 

Torra recorda que això «no és cap competició, sinó una lluita de tots»

El cap del Govern ha oferit «tota l'expertesa i experiència» catalana en la contenció dels brots «a tothom que ho necessiti», en clara al·lusió a les comunitats més colpejades. «Avui podem estar nosaltres millor, però hem estat pitjor. Això no és cap competició sinó una lluita de tots i amb tots, a Catalunya, a Espanya i al món», ha assegurat Quim Torra

Minuts abans d'aquesta publicació, el president interactuava amb una notícia de TV3 on parlaven sobre la possibilitat de prohibir fumar pel carrer a Catalunya. La normativa seguiria les mesures estipulades per Galícia i continuades a les illes Canàries, i suposaria un descens de risc a l'hora de contagiar en la via pública. 

Tot i que algunes zones de Catalunya presenten més casos de coronavirus dels desitjats, aquesta setmana es donava per estabilitzada la situació dels brots al territori català. Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública, va reconèixer el passat dimarts que el risc de rebrot segueix sent alt, i que el compliment de les mesures de prevenció ha de continuar sent molt estricte, sobretot «l'autoresponsabilització de tota la ciutadania».  Argimon assegura que ara Catalunya ha de passar «de l’estabilització a la reducció del virus».