Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra en el ple sobre la gestió del coronavirus, l'1 de juliol del 2020

Dràstica reacció de Quim Torra contra Sánchez en defensa dels presos

La Justícia ha tombat avui el tercer grau que se'ls havia concedit

Quim Torra en el ple sobre la gestió del coronavirus, l'1 de juliol del 2020
Quim Torra respon al govern espanyol per la suspensió del tercer grau dels presos del procés | Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qüestionat aquest dimarts la voluntat de diàleg del govern central després que el Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Catalunya hagi acceptat suspendre el tercer grau als presos de l'1-O arran d'un recurs de la Fiscalia Provincial de Barcelona.

«No, la llei no preveu la venjança com a resposta. Aquest és el diàleg que ofereix Espanya?», ha criticat el president en una anotació a Twitter.

La decisió del jutge afecta l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez; el líder d'ERC, Oriol Junqueras; el president d'Òmnium, Jordi Cuixart; i els exconsellers Raül Romeva i Joaquim Forn, mentre que el Jutjat de Vigilància Penitenciària 1 s'haurà de posicionar sobre el recurs que afecta l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Suspès el tercer grau als presos del procés

El Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Catalunya ha acceptat suspendre el tercer grau als presos de l'1-O arran del recurs que al Fiscalia Provincial de Barcelona ha presentat aquest dimarts. Així, el jutge ha acceptat, tal com ha demanat el fiscal, que el recurs tingui efectes suspensius i tramitar-lo de manera preferent  i urgent, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, un dels afectats per la suspensió del tercer grau, ha dit aquest dimarts tot compartint el recurs de la Fiscalia contra el tercer grau dels presos de l'1-O: «Fan servir els tribunals per a la formació de l'esperit nacional». «Saben que mai no renunciarem ni a la protesta ni a la llibertat d'expressió per lluitar per l'autodeterminació», ha expressat en un tuit.

Per la seva banda, l'exvicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dimarts que «el tercer grau no és ni impunitat ni llibertat», després que la Fiscalia hagués demanat suspendre la semillibertat als presos de l'1-O. «És un dret penitenciari que tenen tots els presos, menys nosaltres», ha criticat l'exvicepresident. Tot compartint la notícia sobre el recurs de la Fiscalia de Barcelona, ha afegit que «no són justos ni fan justícia, fan política i apliquen venjança».