Quim Torra afirma, en resposta a Pedro Sánchez, que de l'únic que s'ha de passar pàgina és «d'un estat autoritari»

Ha estat després que Sánchez digués que «el que va representar l'1-O és una pàgina que cal passar»

Pedro Sánchez i Quim Torra, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez i Quim Torra, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Aquesta mateixa setmana, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aprofitava una compareixença conjunta amb Angela Merkel per afirmar que «el que va representar l’1-O és una pàgina que cal passar», en resposta a unes altres paraules de Quim Torra amb les quals apostava per fer un nou 1-O i «arribar a l’objectiu de la independència».

Aquest intercanvi d’opinions i paraules sembla que encara no ha arribat al seu final i ara ha tornat a ser Quim Torra qui ha enviat un missatge a Pedro Sánchez després de les seves paraules. «De l’únic que volem passar pàgina és d’un estat autoritari», ha respost contundent Torra.

Les paraules de Quim Torra a Pedro Sánchez

Pedro Sánchez instava al diàleg amb «to constructiu» entre l'executiu espanyol i l'independentisme, per aconseguir això afirmava, però, que calia oblidar l'1-O. «Podem parlar de moltes coses amb els marges de la Constitució i l'Estat de dret, però el que va representar l'1-O és una pàgina que cal passar», deia.

Davant aquestes paraules, Quim Torra ha volgut respondre amb un contundent missatge que deixa clar que ell no està disposat a oblidar la senyalada jornada. D'aquesta forma es dirigeix a Sánchez afirmant: «L'1-O vam exercir el nostre dret d'autodeterminació votant 'sí' a la República Catalana».

A més, en referència a l'expressió de 'passar pàgina', Quim Torra assegura que l'única cosa de la qual té intenció de passar pàgina «és d'un estat autoritari que ha empresonat i forçat a l'exili polítics demòcrates».

Quim Torra vol un altre 1-O

El president de la Generalitat de Catalunya ha deixat ja molt clares les seves intencions, organitzar una nova jornada com la de l’1-O, però amb millores. «Hem de crear un altre moment, un altre 1-O, per arribar a l'objectiu de la independència que tenim».

Quim Torra
Quim Torra | EFE

 

Tot i això, Torra afirma que sap que durant tot el procés català hi ha hagut coses que s’han fet bé i d’altres que no tant, «l'independentisme està en un procés d'autocrítica, de veure què s'ha fet bé, i què no, i com es crea aquesta oportunitat», assegura el president.


Comentaris

envia el comentari