Quim Torra i Pedro Sánchez posaran en marxa una nova comissió bilateral

Els dos mandataris han tingut una reunió de dues hores i mitja

Quim Torra i Pedro Sánchez durant la seva reunió aquest dilluns
Quim Torra i Pedro Sánchez durant la seva reunió aquest dilluns | cedida

El president Quim Torra i Pedro Sánchez han celebrat aquest dilluns la seva primera reunió, des de l'arribada dels dos al poder. Els mandataris han mantingut una llarga conversa, de dues hores i mitja, i ja ha transcendit el primer gran acord.

Es tracta de la reactivació de la comissió bilateral Estat-Generalitat, que no es reunia des de l'any 2011, i que estarà presidida per la ministra catalana Meritxell Batet. A banda, els caps dels executius català i espanyol han decidit posar en marxa altres grups de treball conjunt entre les dues administracions.

Després de la seva reunió, Quim Torra i Pedro Sánchez han fet un petit passeig
Després de la seva reunió, Quim Torra i Pedro Sánchez han fet un petit passeig | cedida

 

 En aquest sentit, la vicepresidenta espanyola Carmen Calvo ha destacat que la reunió «asseu les bases d'un espai millor» entre els dos governs. A més a més, ha avançat que els presidents han acordat mantenir una comunicació «fluida» per seguir treballant. 

L'autodeterminació «no és un dret»

La vicepresidenta Carmen Calvo també ha admès, durant una compareixença posterior a la reunió de Quim Torra i Pedro Sánchez, queel president de la Generalitat li ha preguntat al socialista sobre les demandes del Parlament pel que fa a l'autodeterminació.La resposta del president espanyol, però, ha estat que Catalunya ja gaudeix d'un alt grau d'autogovern, i que s'ha de complir l'article 2 de la Constitució. 

Quim Torra i Pedro Sánchez durant la seva reunió al palau de la Moncloa
Quim Torra i Pedro Sánchez durant la seva reunió al palau de la Moncloa | cedida

 

En aquest sentit, Carmen Calvo també ha indicat que, pel que fa a l'autodeterminació, hi ha poca cosa a discutir perquè «no existeix com a dret», però ha indicat que sí que s'ha de parlar «de l'autonomia de Catalunya» i d'altres assumptes fins ara completament bloquejats. «Les nostres relacions han d'estar basades en l'Estatut i la Constitució», ha insistit. 

Els dos presidents han acordat reactivar la comissió bilateral Estat-Generalitat, que no es reunia des del 2011
Els dos presidents han acordat reactivar la comissió bilateral Estat-Generalitat, que no es reunia des del 2011 | cedida

 


Comentaris

envia el comentari