rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Quim Torra viatja a Madrid per explicar «la gravíssima situació» a Catalunya

El president català es reunirà amb el socialista Pedro Sánchez amb «la voluntat d'escoltar la solució que proposa»
Quim Torra abans d'agafar un AVE cap a Madrid per reunir-se amb Pedro Sánchez | Cedida

 

El president Quim Torra ja està viatjant a Madrid per reunir-se amb Pedro Sánchez, en la que serà la primera trobada entre els dos mandataris. Una reunió molt esperada, que es va anunciar ara fa unes setmanes, i de la qual el cap de l'executiu català espera poder dialogar sobre qualsevol cosa, el dret a decidir inclòs. 

 

En aquest sentit, el president de la Generalitat ha volgut deixar clares des d'un primer moment les seves intencions. Més enllà de les darreres declaracions a la premsa, Quim Torra ha publicat avui una imatge mentre agafava un tren AVE cap a Madrid al seu perfil de Twitter, acompanyada d'un missatge dirigit al president socialista.

Vol explicar al president espanyol «la gravíssima situació» a Catalunya

La imatge, per si mateixa, ja és força simbòlica, ja que es tracta d'una instantània presa en els moments previs a la sortida del tren cap a la capital espanyola. Si ens fixem en el panell informatiu situat a dalt del president Torra, observem que hi posa el destí, l'estació de Madrid-Puerta de Atocha, i també la situació del comboi. De fet, sembla que el president ha esperat fins a l'últim moment per pujar-hi, ja que la sortida del tren, segons es pot llegir al panell, és «immediata». 

 

«Cap a Madrid per explicar a Pedro Sánchez Castejón la gravíssima situació que l'Estat espanyol ha creat a Catalunya. I amb voluntat d'escoltar la solució que proposa», ha escrit el cap de l'executiu català, que apareix somrient i lluint el llaç groc. 

 

 

Quim Torra denuncia José Bono per acusar-lo de «nazi»

La reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez arriba després que el president català hagi anunciat que interposarà una querella contra l'exministre socialista José Bono, per acusar-lo d'estar pròxim a «plantejaments nazis». Segons el cap de l'executiu català, es tracta d'«un insult intolerable que cap demòcrata pot deixar passar ni banalitzar». 

 

Bono va criticar que «a aquestes altures del segle XXI» no es pot dir que «és un deteriorament creuar-se pel carrer amb nens parlant en castellà». «Aquest senyor no està bé. I altres expressions que estan més a prop de plantejaments nazis que de plantejaments democràtics», va assegurar l'exministre a La Sexta. 

Comentaris